Κόσμος

Ιταλία: Το παράδοξο του εφιάλτη – Αυξήθηκαν οι νεκροί από κορονοϊό αλλά υπάρχει ελπίδα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μείωση των κρουσμάτων και περιορισμένη αύξηση των θανάτων εξαιτίας του νέου κορονοϊού καταγράφηκε στην Ιταλία. Επίσης μειώθηκε για ακόμη μια μέρα ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας και σε κατ’ οίκον περιορισμό. Τα νέα κρούσματα βρίσκονται είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή των μετρήσεων.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 230.158. Οι νεκροί έφτασαν τους 32.877. Παράλληλα, 141.981 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Click4more: Ένα βήμα πριν το πακέτο «μαμούθ» 9 δισ. ευρώ για την Lufthansa

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 229.858 και είχαν χάσει την ζωή τους 32.785 άνθρωποι ενώ 140.479 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 92 άνθρωποι και καταγράφηκαν 300 νέα κρούσματα. Επιπρόσθετα 1.502 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 541 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 8.185 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Σε κατ΄οίκον περιορισμός έχουν τεθεί 46.574 άνθρωποι.

Αναλυτικά οι αριθμοί στην Ιταλία

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκε κατά 231 κρούσματα. O αριθμός των νεκρών παρουσιάζει αύξηση: έχασαν την ζωή τους 42 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 137 λιγότεροι.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για πεντηκοστή ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Η Πολιτική Προστασία της χώρας τονίζει ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι ο χαμηλότερος από την αρχή των μετρήσεων, και ότι η θετική αυτή πορεία αφορά και την Λομβαρδία, όπου το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 148 νέα περιστατικά. Σε ότι αφορά την χθεσινή ημέρα, οι μέχρι τώρα επαληθεύσεις επιβεβαιώνουν ότι στην Λομβαρδία (με πρωτεύουσα της περιφέρειας το Μιλάνο) δεν καταγράφηκαν νεκροί, ενώ σήμερα έχασαν την ζωή τους 34 ασθενείς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιατί δεν ήρθε η οικονομική «D-Day»: Προειδοποιητική «βολή» των ΗΠΑ στο Ιράν με κυρώσεις – «Θα ανατινάζαμε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα»
«Οι ΗΠΑ δίνουν σε όλους την ευκαιρία να διορθώσουν την κακή συμπεριφορά τους» τονίζει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών αιτιολογώντας την απόφαση να μην επιβληθούν άμεσα οι οικονομικές κυρώσεις του Τραμπ
Ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
9
Αποκάλυψη Μπέντζαμιν Νετανιάχου για Ιράν: «Προσπάθησαν να δολοφονήσουν έναν από τους γιους μου»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε ποιος από τους γιους του στοχοποιήθηκε - ο Γιαΐρ ή ο Άβνερ - ούτε άλλες πληροφορίες σχετικά με την αναφερθείσα απόπειρα δολοφονίας
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις για το Ιράν και τους συμμάχους του – «Να κόψουμε κάθε οικονομική γραμμή ζωής που στηρίζει το τυραννικό καθεστώς»
Ο Σκοτ Μπέσεντ προειδοποίησε τους «διαμεσολαβητές» του Ιράν, να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο και να συναλλάσσονται με την Τεχεράνη
REUTERS 6