Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ξεκίνησαν τα αντίποινα; – Απήγαγαν τέσσερις Ιταλούς δημοσιογράφους στη Λιβύη

ΦΩΤΟ REUTERS

Στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στον Μουαμάρ Καντάφι έστησαν ενέδρα στους τέσσερις δημοσιογράφους στο δρόμο από τη Ζαουίγια προς την Τρίπολη.

Οι τέσσερις Ιταλοί μετέβαιναν οδικώς από τη Ζαουίγια στη λιβυκή πρωτεύουσα, όταν μια ομάδα των καθεστωτικών δυνάμεων σταμάτησε το όχημα στο οποίο επέβαιναν, σκότωσε τον οδηγό τους και τους απήγαγε.

Τους μετέφεραν σε σπίτι όπου στον έναν από αυτούς, το δημοσιογράφο της καθολικής εφημερίδας Avvenire Κλαούντιο Μονίτσι, επετράπη να τηλεφωνήσει στην εφημερίδα του για να πει ότι και οι τέσσερις είναι καλά και να διηγηθεί τί συνέβη, ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης δημοσιογράφων της Ρώμης, Μπρούνο Τούτσι. Την είδηση της απαγωγής επιβεβαιώνει και το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον Τούτσι, οι άλλοι δύο δημοσιογράφοι που απήχθησαν είναι απεσταλμένοι της εφημερίδας Corriere della Sera και ο τρίτος γράφει για την εφημερίδα La Stampa. Μεταξύ των τεσσάρων απαχθέντων δημοσιογράφων βρίσκεται μία γυναίκα, η Ελιζαμπέτα Ροζασπίνα, η οποία γράφει για την Corriere della Sera.

“Γνωρίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι είναι καλά γιατί ένας από αυτούς τηλεφώνησε στον διευθυντή του και του διηγήθηκε την ιστορία”, διευκρίνισε παράλληλα η υπηρεσία Τύπου του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ήδη κινητοποιηθεί ο πυρήνας αντιμετώπισης κρίσεων που συνέρχεται για την αντιμετώπιση καταστάσεων αυτού του είδους και διευκρίνισε ότι η απαγωγή των δημοσιογράφων έγινε το πρωί.

Επίσης σημείωσε ότι το πιθανότερο είναι πίσω από την απαγωγή αυτή να βρίσκονται δυνάμεις πιστές στον Καντάφι, διευκρινίζοντας ότι “η ζώνη μεταξύ της Ζαουίγια και της Τρίπολης ελέγχεται μόνον εν μέρει από τους αντικαθεστωτικούς”.

Η απαγωγή έγινε παραμονή της επίσκεψης στην Ιταλία του Μαχμούντ Τζιμπρίλ, δεύτερου στην ιεραρχία του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο είναι το πολιτικό όργανο των Λίβυων αντικαθεστωτικών. Ο Τζιμπρίλ αναμένεται να συναντήσει στο Μιλάνο τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, άλλοτε στενό φίλο του Μουαμάρ Καντάφι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επικήρυξαν τον Καντάφι νεκρό ή ζωντανό – “Έχει παραισθήσεις” δηλώνει…

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε