Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Μακελειό στο Πακιστάν από βομβιστική επίθεση καμικάζι

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη βόμβας σε όχημα σε χώρο στάθμευσης στην Κουέτα, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, ακριβώς μετά την προσευχή του Έιντ αλ-Φιτρ για το τέλος του Ραμαζανιού, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στο Πακιστάν σημειώνεται ένα κύμα αιματηρών επιθέσεων που πραγματοποιούνται κυρίως από τους Ταλιμπάν συμμάχους της αλ-Κάιντα, αλλά το Μπαλουτσιστάν, πρωτεύουσα του οποίου είναι η Κουέτα, αποτελεί επίσης θέατρο μιας αυτονομιστικής εξέγερσης.

“Ουδείς έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση και όλες οι υποθέσεις είναι πιθανές, αλλά η βόμβα εξερράγη σε μια σιιτική συνοικία”, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Χάσιμ, ένας αστυνομικός της Κουέτα.

“Ο απολογισμός είναι τώρα 10 νεκροί και 13 τραυματίες”, δήλωσε ο Χαμίντ Σακίλ, ένας άλλος αστυνομικός. Ένα 7χρονο αγόρι και τουλάχιστον μία γυναίκα είναι μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με δύο πηγές.

“Η βόμβα εξερράγη σε πάρκινγκ στην άκρη ενός δρόμου μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο το οποίο στάθμευσε εκεί ένας άγνωστος που στη συνέχεια έφυγε”, συνέχισε ο αστυνομικός Χάσιμ επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα πάντως με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Κουέτα Αχσάν Μεχμπούμπ, επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας. “Ο δράστης ήθελε να εμβολίσει με το παγιδευμένο αυτοκίνητό του το τζαμί Έιντ Γκαχ, όμως η έκρηξη σημειώθηκε στο χώρο στάθμευσης”, δήλωσε ο Μεχμπούμπ, προσθέτοντας πως μεταξύ των τραυματιών είναι παιδιά που έπαιζαν σε γειτονικό πάρκο.

Σε τηλεοπτικές εικόνες φαίνεται ότι τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα έπιασαν φωτιά μετά την έκρηξη. Επίσης δύο σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε