Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέσα στη βδομάδα η έκδοση Μλάντιτς

ΦΩΤΟ REUTERS

Σε δυο με τέσσερις μέρες θα εκδοθεί στη Χάγη ο πρώην στρατιωτικός διοικητής των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς, κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, και για τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα.

«Η όλη διαδικασία, αρχής γενομένης από σήμερα, μπορεί να χρειαστεί όχι λιγότερο από δύο και όχι περισσότερο από τέσσερις ημέρες» μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Beta επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της σερβικής κυβέρνησης, Σλόμπονταν Χόμεν.

Οι σερβικές αρχές αποφάσισαν την Παρασκευή την έκδοση του Μλάντιτς, μία ημέρα μετά τη σύλληψή του, παρότι πρέπει να επιτρέψουν την υποβολή έφεσης, την οποία ο δικηγόρος του Μλάντιτς Μίλος Σάλγιτς δήλωσε ότι θα καταθέσει μέσω e -mail.

«Η υποβολή της έφεσης με mail είναι τακτική καθυστέρησης…Υποθέτω ότι η έφεση θα επικεντρωθεί στην ψυχολογική και σωματική κατάσταση του Μλάντις» είπε ο Χόμεν.

Κυβερνητική ομάδα γιατρών χαρακτήρισε τον Μλάντιτς ικανό να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου στη Χάγη παρά τις διαμαρτυρίες των δικηγόρων και των συγγενών του ότι η υγεία του δεν του επιτρέπει να δικαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μλάντιτς μπορεί να πεθάνει πριν αρχίσει η δίκη του

Μλάντιτς: Θα πάω στη Χάγη με τα πόδια

“Μπράβο παιδιά” είπε ο Μλάντιτς στους αστυνομικούς με τυρί και ρακί

Κατάλληλος να δικαστεί ο Μλάντιτς – Αποφασίστηκε η έκδοσή του στη Χάγη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε