Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπερλουσκόνι: «Ευτυχώς που είμαι μεγιστάνας»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η ιταλική δικαιοσύνη εξακολουθεί να απαγορεύει την υποστήριξη της Ρενάτα Πολβερίνι από τον «Λαό της Ελευθερίας» αλλά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δε χάνει την αισιοδοξία του.

Η υποψήφια της κεντροδεξιάς, στη Ρώμη, Ρενάτα Πολβερίνι, δε μπορεί να υποστηριχθεί -στις περιφερειακές εκλογές της 28ης και 29ης Μαρτίου- από την λίστα του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας». Αυτή ήταν η απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης, αλλά ακόμη το κόμμα «Λαός της Ελευθερίας», που προέκυψε από τη συγχώνευση της «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της πρώην ακροδεξιάς «Εθνικής Συμμαχίας», περιμένει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, η λίστα του «Λαού της Ελευθερίας» κατατέθηκε με καθυστέρηση στην αρμόδια κρατική υπηρεσία, διότι ο αντιπρόσωπος του κόμματος, είχε απομακρυνθεί προσωρινά «για σάντουϊτς και καπουτσίνο». 

Οι τρεις ενστάσεις, που κατέθεσε ως τώρα η συντηρητική παράταξη, απορρίφθηκαν από τη Δικαιοσύνη, ενώ ακόμη και ένα «ερμηνευτικό διάταγμα του εκλογικού μηχανισμού», που εξέδωσε η κυβέρνηση, θεωρήθηκε «αναρμόδιο» από τους δικαστικούς. 

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, υποστήριξε ότι «η σοβιετική μας αριστερά θα ήθελε να είναι η μοναδική υποψήφια. Εμείς, φυσικά, θα είχαμε φερθεί με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο» και πρόσθεσε πως «θα εντατικοποιηθούν, θα διπλασιαστούν οι προσπάθειες, ώστε η υποψήφιά μας στην περιφέρεια της Ρώμης να μπορέσει να κερδίσει και χωρίς την υποστήριξη της λίστας μας». 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, αφού υπογράμμισε ότι «η υπόθεση ζημίωσε την εικόνα μας, αλλά ευτυχώς στο εξωτερικό χαίρουμε μεγάλης εκτίμησης και λόγω τού ότι είμαι μεγιστάνας», ανακοίνωσε ότι η κεντροδεξιά θα οργανώσει διαδήλωση διαμαρτυρίας, στις 20 Μαρτίου, για τον αποκλεισμό της λίστας της. Ως το επόμενο Σάββατο, πάντως, οπότε αναμένεται η ετυμηγορία του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας, θα έχει δοθεί η οριστική απάντηση για την εκπρόθεσμη κατάθεση του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου και τις δυνατότητες εναλλακτικών «διορθωτικών κινήσεων». 

Εξάλλου, για το Σάββατο, 13 Μαρτίου, η κεντροαριστερά ετοιμάζει αντίστοιχη κινητοποίηση, αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Για να διαμαρτυρηθεί κατά του διατάγματος, με το οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να συμπεριλάβει εκ νέου στην προεκλογική αναμέτρηση τη λίστα του «Λαού της Ελευθερίας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε