Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νέα φρίκη! Ετοίμαζαν τη σφαγή της Καμπρίλς – Στόχος των τρομοκρατών της Βαρκελώνης οι τουρίστες

Νέα φρίκη! Ετοίμαζαν τη σφαγή της Καμπρίλς – Στόχος των τρομοκρατών της Βαρκελώνης οι τουρίστες

– Δεν χωράει ανθρώπου νους τις νέες αποκαλύψεις για τα σχέδια των τρομοκρατών
– Σκόπευαν να επιτεθούν με μαχαίρια σε περαστικούς στην Καμπρίλς όπως έγινε στο Λονδίνο!
– Βρέθηκαν στο κρησφύγετό τους στην Αλκανάρ 120 βαρέλια με βουτάνιο!
– Ήθελαν να ισοπεδώσουν τη Λας Ράμπλας, τη Σαγράδα Φαμίλια και να επιτεθούν στο λιμάνι
– Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δραστών: 4 έχουν συλληφθεί, πέντε έπεσαν νεκροί

Δεν ήθελαν μόνο να επαναλάβουν τη φρίκη στο Παρίσι το 2015, με ταυτόχρονες επιθέσεις σε πολυσύχναστα σημεία. Ήθελαν να αναβιώσουν και τη φρίκη του περασμένου Ιουνίου στο Λονδίνο, να βγουν από το αυτοκίνητο και να αρχίσουν να μαχαιρώνουν αθώους.

Τα σχέδια των τζιχαντιστών που έβαψαν με αίμα τους δρόμους της Βαρκελώνης και της Καμπρίλς έρχονται στο φως και προκαλούν ανατριχίλα. Η εφημερίδα El Pais, επικαλούμενη πηγές των ερευνών, γράφει ότι οι τρομοκράτες ήθελαν να κάνουν τη “σφαγή της Καμπρίλς”. Αλλά οι αστυνομικοί έλεγχοι, τους χάλασαν και αυτή τη φορά τα σχέδια.

Ήταν περίπου 02:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (18.08.2017) όταν με ένα Audi Α3 έπεσαν πάνω σε περαστικούς στην παραλιακή λεωφόρο της Καμπρίλς, μιας πόλης σχεδόν 120 χιλιόμετρα έξω από τη Βαρκελώνη. Ήταν λίγες ώρες μετά το μακελειό στη Λας Ράμπλας με τους 13 νεκρούς.

Στόχος των τρομοκρατών δεν ήταν να παρασύρουν κόσμο, όπως έγινε και να σκοτώσουν μια γυναίκα. Ήθελαν να γίνει αλλιώς η επίθεσή τους. Είχαν σκοπό να αρχίσουν να μαχαιρώνουν περαστικούς. Όπως είχε γίνει στις 3 Ιουνίου, όταν τζιχαντιστές είχαν πέσει με βαν πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και μετά είχαν αρχίσει να μαχαιρώνουν κόσμο στη Μπόροου Μάρκετ. 

Το γεγονός πως μετά την επίθεση με βαν κατά πεζών στον πεζόδρομο της Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη, είχαν ενισχυθεί τα αστυνομικά μπλόκα, χάλασε τα σχέδια των τρομοκρατών. Ο αρχικός τους στόχος ήταν να πάνε από τη μια πλευρά του παραλιακού δρόμου ως την άλλη και να σφαγιάζουν πολίτες. Ήταν βαριά οπλισμένοι και επέλεξαν εκείνη την ώρα γιατί ήξεραν πως πολλοί τουρίστες θα κυκλοφορούσαν ακόμα στο δρόμο!

Όμως, το γεγονός πως δεν σταμάτησαν σε πολλούς αστυνομικούς ελέγχους προκάλεσε την αστυνομία να τους κυνηγήσει. Οι πέντε τρομοκράτες που επέβαιναν στο μαύρο Audi A3 έπεσαν νεκροί. Ο ένας, μάλιστα, ενώ φώναζε πως ο Θεός είναι μεγάλος. Η εκτέλεσή του έχει καταγραφεί σε video που έκανε το γύρο του κόσμου.

https://youtu.be/Q8YR85lEsGk

Ήθελαν να ισοπεδώσουν τη Βαρκελώνη

Τα σχέδια των τρομοκρατών να ισοπεδώσουν τη Βαρκελώνη ήταν σχετικά γνωστά. Όμως κάθε μέρα που περνάει, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως. Και προκαλούν ακόμη μεγαλύτερο τρόμο!

Το δημοσίευμα πως στόχος τους ήταν να τινάξουν στον αέρα τον πεζόδρομο της Λας Ράμπλας, τον επιβλητικό καθεδρικό ναό της Σαγράδα Φαμίλια (αριστούργημα του Αντόνιο Γκαουντί) και το λιμάνι της Βαρκελώνης, προκάλεσε σοκ.

Ακόμη μεγαλύτερο σοκ προκαλεί το γεγονός πως σχεδίαζαν να μετατρέψουν τη Βαρκελώνη σε κόλαση με 120 βαρέλια βουτανίου! Όλες τους βρέθηκαν στο σπίτι στο Αλκανάρ, όπου ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι του τρόμου. Η έκρηξη που έγινε εκεί τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη ουσιαστικά οδήγησε τους τρομοκράτες στο να εγκαταλείψουν το αρχικό σχέδιο για ταυτόχρονες επιθέσεις σε συμβολικά σημεία της πόλης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές προετοίμαζαν το χτύπημά τους τους τελευταίους έξι μήνες. Και θα είχαν προκαλέσει πολλά περισσότερα θύματα αν οι συγκυρίες δεν θα έφερναν αλλιώς. Αν δεν γινόταν η έκρηξη στην Αλκανάρ, αν ο Ντρις Ουκαμπίρ είχε άδεια για να μπορεί να οδηγήσει μεγαλύτερο φορτηγό (στο οποίο θα φόρτωναν μέρος από τα 120 βαρέλια με εκρηκτικά), αν οι αστυνομικοί δεν τους σταματούσαν στην Καμπρίλς.

Αρχίζουμε να βλέπουμε ξεκάθαρα ότι αυτός ήταν ο χώρος όπου ετοίμαζαν τα εκρηκτικά για να διαπράξουν μία ή περισσότερες επιθέσεις στην πόλη της Βαρκελώνης“, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλωνίας, Ζουσέπ Λουίς Τραπέρο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Στα συντρίμμια του σπιτιού στο Αλκανάρ έχουν ταυτοποιηθεί δυο σωροί. Μέχρι στιγμής, στα χέρια της αστυνομίας είναι τέσσερις τρομοκράτες. Πέντε έχουν σκοτωθεί και άλλοι τρεις καταζητούνται. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των 12 ανδρών που ήταν στον τρομοκρατικό πυρήνα που είχε ως βάση την πόλη Ριπόλ.

Συλληφθέντες
Ντρις Ουμπακίρ, 28 ετών
Σαχάλ Ελ Καρίμπ, 34 ετών
Μοχάμεντ Αάλα, 27 ετών
Μοχάμεντ Χουλί Τσεμχάλ (άγνωστη ηλικία-σοβαρά τραυματίας)

Νεκροί
Μούσα Ουκαμπίρ, 17 ετών
Σαϊντ Αάλα, 19 ετών
Μοχάμεντ Χικάμι, 24 ετών
Ομάρ Χικάμι (άγνωστη ηλικία)
Xoυσεϊν Αμπουγιακούμπ (άγνωστη ηλικία)

Αναζητούνται
Γιουσέφ Αάλα (πιθανόν νεκρός στο Αλκανάρ)
Αμντελμπακί Ες Σάτι (πιθανόν νεκρός στο Αλκανάρ)
Γιουνές Αμπουγιακούμπ, 22 ετών

Ο αρχηγός της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι οι αρχές πιστεύουν πλέον ότι στο φορτηγάκι που παρέσυρε δεκάδες πεζούς στη Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης επέβαινε μόνο ένας άνδρας, ο οδηγός του. Κανείς όμως δεν ξέρει ποιος ήταν αυτός, αν ζει, αν έχει συλληφθεί ή αν έχει συλληφθεί.

Η αστυνομία δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο ο ύποπτος που διαφεύγει και καταζητείται, ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ από το Μαρόκο, να μην βρίσκεται πλέον στην Ισπανία αλλά να κατάφερε με κάποιο τρόπο να φύγει στη Γαλλία. “Αν ήξερα ότι βρίσκεται στην Ισπανία και πού είναι, θα πηγαίναμε να τον ψάξουμε. Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται“, είπε ο Τραπέρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις