Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέες αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη από το ΝΑΤΟ – Ένας νεκρός δημοσιογράφος

 Το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε σήμερα τρεις αεροπορικές επιδρομές στη Σύρτη, γενέτειρα του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λιβύης.

Η επίθεση του ΝΑΤΟ στη Σύρτη, η οποία βρίσκεται περίπου 450 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολη, είχε στόχο σταθμούς επικοινωνιών του στρατού και σταθμούς της κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα λιβυκά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εύρος της ζημιάς που έχουν προκαλέσει οι σημερινές επιθέσεις. Ωστόσο η λιβυκή τηλεόραση μετέδωσε ότι από τις εκρήξεις προκλήθηκε η θραύση τζαμιών στα κοντινά σπίτια.

Ένας δημοσιογράφος σκοτώθηκε σήμερα στην Μιζουράτα στο δυτικό τμήμα της Λιβύης, και τρεις τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, χτυπημένοι από βλήμα όλμου, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο νοσοκομείο της Μιζουράτα.

Η ταυτότητα του δημοσιογράφου δεν γνωστοποιήθηκε, και η οικογένειά του δεν έχει ακόμη ενημερωθεί. Ο δημοσιογράφος που τραυματίστηκε σοβαρά είναι ο Αμερικανός Κρις Χονδρός, 41 ετών, του φωτογραφικού πρακτορείου Getty. Οι ταυτότητες των δύο δημοσιογράφων που έχουν τραυματιστεί πιο ελαφρά θα ανακοινωθούν αργότερα.

Την ίδια ώρα, ο γιος του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε πως η κυβέρνηση θα επικρατήσει επί των εξεγερμένων που φιλοδοξούν να ανατρέψουν τον πατέρα του και πως είναι έτοιμο ένα νέο Σύνταγμα που θα τεθεί εν ισχύι αμέσως μόλις καταπνιγεί η στάση, μεταδίδει σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Το τηλεοπτικό δίκτυο του Ντουμπάι μετέδωσε πως ο Σάιφ αλ Ισλάμ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Λιβύης, κατηγόρησε την επαναστατική κυβέρνηση της Βεγγάζης ότι έχει ως ελατήρια «την εξουσία και τον πλούτο από το πετρέλαιο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε