Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Νεκροί δέκα αστυνομικοί στο Αφγανιστάν

Νεκροί δέκα αστυνομικοί στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν σε τρεις διαφορετικές επιθέσεις από αντάρτες σε λιγότερο από 12 ώρες την Τρίτη και την Τετάρτη, όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές.

Τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σήμερα το πρωί την ώρα που προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην επαρχία Χελμάντ, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντάουντ Αχμάντι, εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνήτη της επαρχίας αυτής.

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ακόμη δύο τραυματίστηκαν όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν πέρασε πάνω από μια αυτοσχέδια βόμβα στην επαρχία Κουντούζ, στα βορειοανατολικά, σύμφωνα με τον Σαΐντ Σάρουαρ Χοσεϊνί, εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας της επαρχίας.

Ενέδρα έστησαν Ταλιμπάν την Τρίτη το βράδυ στην επαρχία Χεράτ σε μια περίπολο τεσσάρων αστυνομικών, σημείωσε ο Άμπντουλ Ραούφ Αχμάντι, εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας του ανατολικού Αφγανιστάν.

Οι επιθέσεις των ανταρτών εναντίων των αφγανικών και των νατοϊκών δυνάμεων έχουν αυξηθεί κατά περίπου 18% φέτος, σύμφωνα με αξιωματούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταλιμπάν έπιασαν ομήρους σε ξενοδοχείο της Καμπούλ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε