Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Newsweek: Κυβερνοεπίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας σχεδίαζαν οι ΗΠΑ

Newsweek: Κυβερνοεπίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας σχεδίαζαν οι ΗΠΑ

– Το περιοδικό Newsweek σε ένα αποκαλυπτικό άρθρο περιγράφει όλα όσα γίνονται στο παρασκήνιο
– Οι τρείς άνθρωποι που κρατούν στο ρελαντί την πολεμική μηχανή του Τραμπ όσο αυτός βρυχάται κατά του Κιμ Γιονγκ Ουν
– Η κυβερνοεπίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας που δεν έγινε την τελευταία στιγμή

Ένα αποκαλυπτικό άρθρο που περιγράφει όλα όσα θα κάνει και δεν θα κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στην κρίση που έχει ξεσπάσει με την Βόρεια Κορέα φιλοξενεί, συνοδεύοντας το εντυπωσιακό εξώφυλλό του, το περιοδικό Newsweek.

Το περιοδικό προσπαθεί να μπει στο μυαλό των τριών στρατηγών που είναι το βαρύ πυροβολικό του Τραμπ “οι στρατηγοί του” όπως τους αποκαλεί και δεν είναι άλλοι από τον νυν υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Τζέϊμς Μάτις, τον Χέρμπερτ Ρέϊμοντ Μακμάστερ Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας και τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλυ.

Γράφει το Newsweek:

«Ο Τραμπ τους αποκαλεί “οι στρατηγοί μου”, προσφώνηση που τους κάνει να αισθάνονται άσχημα όπως λένε οι δικοί τους άνθρωποι. Και τώρα, έξι μήνες μέσα σε μια χαοτική κυβέρνηση, με ένα απρόβλεπτο Πρόεδρο, που πολλοί φοβούνται ότι δεν κάνει γι’ αυτή την δουλειά, ο σκεπτικισμός που έδειξαν οι φίλοι τους όταν ανέλαβαν θέσεις στην κυβέρνηση Τραμπ έδωσε την θέση του στην ανακούφιση. «Είναι όλοι ενήλικες, σε θέσεις ενηλίκων», λέει με νόημα ο ιστορικός Ελιοτ Κοέν, φίλος και των τριών. Και συμπληρώνει: «Ο Θεός ξέρει πόσο τους χρειάζεται αυτή η κυβέρνηση».

Ετοίμαζαν κυβερνοεπίθεση

Σύμφωνα με το Newsweek, και οι τρείς “στρατηγοί” πέρασαν τις αρχές Αυγούστου με τα επιτελεία τους εξετάζοντας πιθανές στρατιωτικές “απαντήσεις” στην Βόρεια Κορέα μεταξύ των οποίων και κυβερνοεπίθεση που θα έβγαζε εκτός λειτουργίας τους πυραύλους της Βόρειας Κορέας.

Την ίδια ώρα, πολλοί ήταν εκείνοι που έλεγαν με κάθε τρόπο στον Τραμπ ότι θα ήταν καταστροφικό ένα προληπτικό χτύπημα στην Βόρεια Κορέα.

Κανείς από τους τρείς αυτούς άνδρες σε θέσεις – κλειδιά, δεν μπορούν να πουν με ακρίβεια τις απώλειες που θα μπορούσε να προκαλέσει μια πολεμική σύγκρουση. Ένα εκατομμύριο πολίτες νεκροί; Ο ίδιος ο Μακμάστερ λέει: «Ένας πόλεμος έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Πρέπει να αξιολογείς τους κινδύνους και να μαθαίνεις να τους μετριάζεις».

Τους ακούει σαν καλός μαθητής

Σύμφωνα και με τους τρεις “στρατηγούς” του, ο Τραμπ κατανοεί απόλυτα όλα αυτά τα ρίσκα. Παρά τα σκληρά λόγια που ανταλάσσει με τον εχθρό του, Κιμ Γιονγκ Ουν, “η απόφαση για το πως πρέπει να αντιμετωπισθεί η Βόρεια Κορέα δεν θα είναι παρορμητική”.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις είναι αυτός που πρέπει να “βγάλει τα κάστανα από την φωτιά”, γράφει το περιοδικό.

Παρότι δεν ήταν ποτέ υποστηρικτής του Τραμπ, ο Μάτις, κατάλαβε από νωρίς, λέει το περιοδικό, ότι πρέπει να παίξει κάποιο ρόλο. Και μάλιστα δεν είχε διστάσει να εκφράσει τις διαφωνίες του στον Τραμπ πριν ακόμα εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σημαντικό είναι επίσης ότι ο ίδιος ο Τραμπ, είχε σπεύσει τότε να τον καθησυχάσει λέγοντάς του να μην πιστεύει τα μισά από όσα ακούει κατά την διαρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Στο Πεντάγωνο ο Μάτις με τις ευλογίες τους Τραμπ είναι ο απόλυτος άρχων. Και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση των σχέσεων των ΗΠΑ με πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής.

Δεν είναι όλα πάντα ρόδινα

Οι μέρες για τους τρεις στρατηγούς δεν είναι πάντα καλές στην Trumpland όπως λέει το Newsweek.

Οι εκρήξεις του Τραμπ απέναντι στην Βόρεια Κορέα και οι απειλές του δεν τους έχουν βοηθήσει.

Κάποιες από τις απειλές του Τραμπ μέσω twitter εναντίον του Κιμ Γιονγκ Ουν τους άφησαν άφωνους! Όλοι τους στο παρασκήνιο, την ώρα των απειλητικών Προεδρικών tweet, προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους συμμάχους των ΗΠΑ ότι δεν ετοιμάζονται για πόλεμο με την Βόρεια Κορέα.

«Ξέρουμε, ότι θα υπάρξουν κι άλλα ξεσπάσματα αυτού του είδους από τον Πρόεδρο», λέει άνθρωπος κοντά στον Μακμάστερ.

Και συμπληρώνει: «Τα καλά νέα είναι ότι τους ακούει και τους τρεις! Και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να λέει τα “τρελά του” αλλά δεν θα κάνει καμία τρέλα».

Όταν ερωτάται αν πιστεύει ότι ο Τραμπ θα ακούει πάντα τους στρατηγούς του, ειδικά όταν πρέπει να τους ακούσει σηκώνει τους ώμους και απαντά: «Όσα ξέρετε εσείς, ξέρω κι εγώ».

Με πληροφορίες από το Newsweek

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις