Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Καντάφι βομβαρδίζει τη Μιζράτα και η Βρετανία «διώχνει» άμαχους!

ΦΩΤΟ REUTERS

Το δράμα της Μιζράτα δεν έχει τελειωμό. Είναι η μοίρα κάθε πόλης που βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο εν μέσω πόλεμου.

Από τους νέους βομβαρδισμούς των δυνάμεων του καθεστώτος στην πόλη, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι, σύμφωνα με την πλευρά των αντικαθεστωτικών. Την ίδια ώρα, ο Τζεμάλ Σάλεμ, εκπρόσωπος των ανταρτών, δήλωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών από τις επιθέσεις της Κυριακής έφτασε τους 25.

Και ενώ η Μιζράτα σφυροκοπείται ανελέητα, η Βρετανία ετοιμάζεται να απομακρύνει δια θαλάσσης 5.000 ξένους εργαζόμενους από την πόλη. Πέντε χιλιάδες πτωχοί ξένοι εργάτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μία προκυμαία. Οι εκρήξεις σημειώνονται σε απόσταση 300 μ. από το σημείο στο οποίο βρίσκονται», τόνισε ο Βρετανός υφυπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Άντριου Μίτσελ στο BBC.

Την επιχείρηση για να τους οδηγήσει στην Αίγυπτο θα οργανώσει ο Διεθνής Οργανισμός για τις Μεταναστεύσεις (ΟΙΜ). Επίσης, ο Μίτσελ ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα χρηματοδοτήσει και άλλες επιχειρήσεις αρωγής σε άλλες πόλεις της δυτικής Λιβύης. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν προς τη ΜΚΟ Διεθνές Ιατρικό Σώμα (IMC).

Το ποσό αυτό θα επιτρέψει στην IMC να αποστείλει ιατρικές ομάδες και να μεταφέρει φάρμακα πρώτης ανάγκης για την περίθαλψη των τραυματιών, τονίζεται στο βρετανικό ανακοινωθέν.

Στην αλ Αζιζίγια τώρα, η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ επιτέθηκαν στην πόλη. Δε διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με το αν προκλήθηκαν ζημιές ή απώλειες από την επιδρομή. Στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η επιδρομή αυτή έγινε στην περιοχή της πόλης Αλ Χίρα, η οποία βρίσκεται 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης.

Νέες αυτομολήσεις;
Πλεούμενο που μεταφέρει συνταγματάρχη του υπουργείου Εσωτερικών της Λιβύης και 19 ακόμη ανθρώπους που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους έφτασε τη Δευτέρα σε λιμάνι της νότιας Τυνησίας, μετέδωσε το τυνησιακό πρακτορείο ειδήσεων TAP επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών ασφάλειας.

Στο σκάφος επέβαιναν επίσης ένας λοχαγός και ένας στρατιώτης του υπουργείου, προσέθεσε το πρακτορείο, το οποίο δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τα ονόματά τους ή όσον αφορά τον τόπο από τον οποίο είχε αναχωρήσει το πλεούμενο.

Την περασμένη Παρασκευή, δύο μικρά πλεούμενα με πέντε αξιωματικούς του λιβυκού στρατού και 13 ακόμη ανθρώπους έφτασε στο ίδιο λιμάνι της Τυνησίας, το Ελ Κετφ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε