Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Μόντι δηλώνει πως δεν κατεβαίνει στην πολιτική προς το παρόν

Ο Μόντι δηλώνει πως δεν κατεβαίνει στην πολιτική προς το παρόν

“Ο Μπερλουσκόνι δεν έχει συνοχή στη σκέψη του” είπε ο παραιτηθείς ιταλός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην οποία ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κατέλθει στην πολιτική ως επικεφαλής αυτόνομου σχηματισμού.

Ο παραιτηθείς τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι στη διάρκεια σημερινής του συνέντευξης Τύπου υποστήριξε την πολιτική που ακολούθησε και ανακοινώνοντας το πρόγραμμά του για την πορεία της χώρας, δήλωσε πως δεν πρόκειται να κατέλθει στην πολιτική ως επικεφαλής αυτόνομου σχηματισμού.

«Δεν χρειάζεται κάθοδος στον στίβο της πολιτικής, δεν εννοώ με τον τρόπο αυτό την στράτευσή μου», υπογράμμισε ο Μάριο Μόντι.

«Στο μέλλον, όμως, μπορεί να αναλάβω ευθύνες», πρόσθεσε ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι εκτός από το πολιτικό του μανιφέστο, δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές

Στην “ατζέντα” του Μάριο Μόντι, κύρια θέση έχει η απλοποίηση των νόμων που διέπουν την αγορά της εργασίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στην συνέντευξη τύπου.

Παράλληλα, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, έκανε αναφορά στην ανάγκη ενός νέου νόμου που να καταπολεμά την διαφθορά, αλλά και να καθορίζει το ασυμβίβαστο ανάμεσα στον ρόλο του επιχειρηματία και του πολιτικού.

«Μόνον σε κρετίνους, μπορεί να πει, κανείς, ότι σε μια τέτοια φάση, θα μπορούσαμε να έχουμε οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης, κάνοντας έμμεση αναφορά σε δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Απαιτείται και μείωση του συνολικού κόστους της πολιτικής, και η δυνατότητα, κυρίως, να λαμβάνονται αποφάσεις που να μπορούν να εξυπηρετούν μακρόπνοα την χώρα», προσθέτει ο Μόντι.

Ο Μπερλουσκόνι δεν εχει συνοχή στη σκέψη του

“Κάποιες φορές δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω την πορεία της σκέψης του Μπερλουσκόνι” είπε ο Μάριο Μόντι. “Πρώτα μού ζήτησε να ηγηθώ της συντηρητικής παράταξης, και στην συνέχει κατέκρινε τους φόρους που επέβαλα”, εξήγησε ο παραιτηθείς τεχνοκράτης πρωθυπουργός.
 
Σε σχέση με το πολιτικό πρόγραμμά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξήγησε ότι θα είναι προσβάσιμο μέσω διαδικτύου, με τον τίτλο “να αλλάξει η Ιταλία και να αναμορφωθεί η Ευρώπη”.

Διαβάστε
Μόντι:”Κάτι μου λέει να μη θέσω υποψηφιότητα” – Σε εξέλιξη η συνέντευξη τύπου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε