Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο CEO της Apple Τιμ Κουκ παραδέχεται: Είμαι περήφανος που είμαι gay

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Για πρώτη φορά και αν ποτέ δεν το έχει κρύψει, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, παραδέχτηκε δημόσια πως είναι gay!

Επέλεξε να το κάνει με ένα άρθρο – εξομολόγηση στο Bloomberg Businessweek. «Δεν έχω ποτε αρνηθεί ή παραδεχτεί δημόσια τη σεξουαλικότητά μου. Έτσι, επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: Είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος, και θεωρώ ότι το να είμαι γκέι είναι από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έδωσε ο Θεός», αναφέρει ο διάδοχος του Στιβ Τζομπς στην… ηγεσία της Apple.

Όπως λέει, στη διάρκεια της επαγγελματική του πορείας, προσπάθησε να διατηρήσει ένα επίπεδο ιδιωτικότητας. «Έχω ταπεινή καταγωγή και δεν θέλω να τραβάει πάνω μου την προσοχή» λέει και σημειώνει πως η Apple είναι ήδη μια τις εταιρίες που έχουν πάνω τους τα βλέμματα όλου του κόσμου και θα ήθελε να διατηρήσει το ενδιαφέρον τα προϊόντα της.

«Πολλοί συνάδελφοι στην Apple ξέρουν για τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό και αυτό δεν τους κάνει να μου συμπεριφέρονται διαφορετικά», γράφει.

«Το να είμαι γκέι μου έχει δώσει μια βαθύτερη κατανόηση του τι σημαίνει να είσαι στη μειοψηφία και να ζεις με τις προκλήσεις που οι άνθρωποι σε άλλες μειονοτικές ομάδες βιώνουν κάθε μέρα.

Έχω περισσότερη κατανόηση, η οποία έχει οδηγήσει σε μια πιο πλούσια ζωή. Ήταν σκληρή και δυσάρεστη μερικές φορές, αλλά αυτό μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να είμαι ο εαυτός μου, να ακολουθήσω τη δική μου πορεία και να υψωθώ πάνω από τις αντιξοότητες και τη μισαλλοδοξία. Με έκανε “σκληρόπετσο”, κάτι το οποίο είναι πολύ χρήσιμο όταν είσαι διευθύνων σύμβουλος της Apple».

Πηγή: businessweek.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε