Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολάντ: “Κάποιοι βιάστηκαν να ξεγράψουν την Ελλάδα από το ευρώ”

Ολάντ: “Κάποιοι βιάστηκαν να ξεγράψουν την Ελλάδα από το ευρώ”

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, έστειλε μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωπαϊκή Κοινοβούλιο για το μέλλον της Ευρωζώνης.

Ο Ολάντ εξέφρασε την πεποίθησή του πως τα χειρότερα για την κρίση στην Ευρωζώνη έχουν περάσει, ενώ αναφερόμενος στη χώρα μας, είπε: “Η ΕΕ κράτησε την Ελλάδα στη ζώνη ευρώ, που ορισμένοι βιάστηκαν να ξεγράψουν”.

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της χρηματοδότησης του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού τη χαρακτήρισε ως απαραίτητη, ενώ τόνισε ότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ “πρέπει να στηρίξει τους φτωχότερους, εκείνους που υποφέρουν περισσότερο”.

Όπως είπε, πρέπει να γίνουν εξοικονομήσεις στον κοινοτικό προϋπολογισμό, αλλά όχι τέτοιες που θα υπονομεύσουν την ευρωπαϊκή οικονομία, κάνοντας λόγο για “κοινό ευρωπαϊκό σχέδιο ανάπτυξης και αλληλεγγύης για όλους”.
Και πρόσθεσε: “Πρέπει να βρούμε λύσεις για ανάπτυξη, αλλιώς καταδικάζουμε την Ευρώπη σε διαρκή λιτότητα κάτι που δεν μπορούμε να δεχθούμε. Δεν γίνεται να εφησυχάζουμε όσο υπάρχουν 27 εκατομμύρια άνεργοι Ευρωπαίοι”.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, αναφερόμενος στον Ντέιβιντ Κάμερον, τόνισε πως η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι απλώς μια ενιαία αγορά, αλλά πρέπει να προχωρήσει περισσότερο προς την ενοποίησή της.  

“Έχει έρθει ο χρόνος για το μεγάλο σχέδιο της περισσότερης ενοποίησης της Ευρώπης. Το σχέδιο για την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης”, δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Μιλώντας για την στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι ο Ολάντ υπογράμμισε πως η ίδια η αφρικανική χώρα θα καταφέρει να ξαναπάρει τον έλεγχο της κατάστασης και τόνισε πως η ευρωπαϊκή παρέμβαση στο Μάλι είναι καλοδεχούμενη από τους κατοίκους . Ο Φρανσουά Ολάντ ζήτησε επίσης  μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική σε θέματα άμυνας και τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να μιλά σε διεθνείς οργανισμούς με μια φωνή. “Η Ευρώπη δεν μπορεί να περιμένει τις ΗΠΑ. Η Ευρώπη πρέπει να είναι παρούσα διεθνώς”, τόνισε χαρακτηριστικά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Αθήνα στις 18 Φεβρουαρίου ο Φρανσουά Ολάντ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε