Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πέθανε ο Τσαρλς Μάνσον

Τσαρλς Μάνσον

– Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε ο Τσαρλς Μάνσον – Ο θάνατός του οφείλεται σε φυσικά αίτια
– Τον τελευταίο καιρό ήταν άρρωστος και είχε μεταφερθεί δυο φορές στο νοσοκομείο
– Ήταν ένας από τους πιο διαβόητους δολοφόνους στις ΗΠΑ
– Δημιούργησε την “οικογένεια Μάνσον” και έδωσε εντολή για μαζικές δολοφονίες
– Ακόλουθοί του σκότωσαν επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και την έγκυο γυναίκα του Ρομάν Πολάνσκι
– Ήθελε να προκαλέσει φυλετικές συγκρούσεις

Ο άνθρωπος που σόκαρε τις ΗΠΑ και όχι μόνο το καλοκαίρι του ’69, ο Τσαρλς Μάνσον, πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Ο θάνατος ενός από τους πιο διαβόητους δολοφόνους στην ιστορία των ΗΠΑ έγινε γνωστός τα ξημερώματα της Δευτέρας (20.11.2017).

Έμεινε στη φυλακή σχεδόν 45 χρόνια. Σόκαρε τον κόσμο το καλοκαίρι του 1969 όταν έδωσε εντολή στους “πιστούς” του να αρχίσουν ένα κύμα δολοφονιών. Στόχος να προκαλέσουν φυλετικές συγκρούσεις.

Τσαρλς Μάνσον

Ο Τσαρλς Μάνσον πέθανε από φυσικά αίτια το απόγευμα της Κυριακής (19.11.2017, ώρα ΗΠΑ) στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες μέρες.

Τσαρλς Μάνσον

Από τους πρώτους που έμαθαν για τον θάνατό του ήταν οι συγγενείς των θυμάτων του. Το αποκάλυψε η Ντέμπρα Τέιτ, αδερφή της Σάρον Τέιτ.

“Ο κρατούμενος Τσαρλς Μάνσον, 83 ετών, πέθανε από φυσικά αίτια στις 20:13 το απόγευμα της Κυριακής στο νοσοκομείο Κερν” αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση για το θάνατό του.

Άρρωστος

Πριν από μερικές μέρες είχε γίνει γνωστό ότι ο Μάνσον είχε ξανά προβλήματα υγείας και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο διαβόητος δολοφόνος είχε μεταφερθεί από τη φυλακή στο νοσοκομείο Μπέικερσφιλντ, της Καλιφόρνιας. Μεταφέρθηκε στις 13 Νοεμμβρίου εκτάκτως , συνοδευόμενος από πέντε αστυνομικούς.

Ήταν η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες που ο Μάνσον “έβγαινε” από τις φυλακές Corcoran για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Τον περασμένο Ιανουάριο έμεινε πολλές μέρες στο νοσοκομείο Μπέικερσφιλντ. Πηγές μάλιστα ανέφεραν πως έπασχε από σοβαρή αρρώστια.

To ΤΜΖ μάλιστα είχε μεταδώσει πως είχε υποστεί εσωτερική αιμορραγία.

Τσαρλς Μάνσον: Ο άνθρωπος που συγκλόνισε τον κόσμο

Τη δεκαετία του 1960 ο Μάνσον, πρώην κατάδικος, συγκέντρωσε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες μια ομάδα ανθρώπων και σχημάτισε την οργάνωση «Οικογένεια Μάνσον», τα μέλη της οποίας έτρεφαν απόλυτη λατρεία προς το πρόσωπό του. Το καλοκαίρι του 1969 ζήτησε από τις νεαρότερες ακολούθους του να δολοφονήσουν επτά ανθρώπους, στο πλαίσιο του σχεδίου του, σύμφωνα με την εισαγγελία, να προκαλέσει φυλετικές συγκρούσεις.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και η Σάρον Τέιτ, η σύζυγος του σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι που ήταν έγκυος οκτώ μηνών. Δέχθηκε 16 μαχαιριές από τα μέλη της οργάνωσης του Μάνσον.

“Γουρούνι”

Μαζί με τη Σάρον Τέιτ, στο σπίτι της στο Λος Άντζελες ήταν επίσης οι Τζέι Σέμπρινγκ, Βόιτεκ Φραϊκόφσκι, Αμπιγκέιλ Φόλγκερ και Στίβεν Πάρεντ. Τους δολοφόνησαν όλους. Φεύγοντας, τα μέλη της “οικογένειας Μάνσον” έγραψαν τη λέξη “γουρούνι” με αίμα στην εξώπορτα.

Το επόμενο βράδυ, “πιστοί” στον Μάνσον δολοφόνησαν το ζευγάρι Λένο και Ρόζμαρι ΛαΜπιάνκα.

Καταδίκη

Το 1971, ο Μάνσον και τρεις γυναίκες, η Σούζαν Άτκινκς, η Πατρίσια Κρενγουίνκελ και Λέσλι βαν Χούτεν, καταδικάστηκαν σε θάνατο. Λίγο καιρό μετά καταδικάστηκε και ο Τσαρλς “Τεξ” Γουότσον.

Ο Μάνσον δεν “λέρωσε” τα χέρια του με αίμα. Οι ακόλουθοί του έκαναν τους φόνους. Εκείνος τους διέταξε. Ωστόσο, στην επίθεση κατά του Λένο και της Ρόζμαρι ΛαΜπιάνκα, έδεσε τα θύματα και άφησε τους “ακόλουθούς” του να τους δολοφονήσουν.

Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, ο Μάνσον και η αίρεσή του ήθελαν να προκαλέσουν φυλετικές συγκρούσεις. Ο διαβόητος δολοφόνος πίστευε ότι αυτό του “επέβαλε” το τραγούδι Helter Skelter των Μπιτλς. Ήθελε να κατηγορηθούν οι Μαύροι Πάνθηρες για τις δολοφονίες!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις