Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ράγισαν καρδιές – Οι συγγενείς στον τόπο της τραγωδίας- ΦΩΤΟ

Στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους 28 άνθρωποι, ανάμεσά τους 22 παιδιά, βρέθηκαν οι οικογένειες.

Ένα χρώματος γκρι πούλμαν αναχώρησε μέσα στην ημέρα από τη σήραγγα, αποκλείοντας την κυκλοφορία στην είσοδο του χωριού Σιέρ της νότιας Ελβετίας.

Οπως είπε εκπρόσωπος της ελβετικής αστυνομίας, οι επισκέψεις έγιναν μετά από αίτημα των οικογενειών.

Με λουλούδια στα χέρια, οικογένειες των θυμάτων είχαν αναχωρήσει λίγο νωρίτερα από το ξενοδοχείο όπου διέμειναν στη Σιόν, περιοχή που απέχει μερικά χιλιόμετρα από το σημείο της τραγωδίας.

Σε μια γέφυρα πάνω από τον αυτοκινητόδρομο, άνθρωποι άφηναν λουλούδια. Μεταξύ τους η Ελοντί, μια κάτοικος της περιοχής που δήλωσε ότι πήγε εκεί από αλληλεγγύη προς τις οικογένειες και τους διασώστες, συντετριμμένη από το δράμα.

Στο πλευρό των οικογενειών ο Πάπας

Ο Πάπας Βενέδικτος Ιστ’ τόνισε ότι “συμπάσχει με τις οικογένειες που πενθούν και ενώνει την προσευχή του με τη δική τους”, ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.

Σε τηλεγράφημά του που απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Βρυξελλών, ο Ποντίφικας εκφράζει τη “βαθιά του συμπάθεια” στους τραυματίες, στις οικογένειές τους, στους διασώστες “προσευχόμενος στον Κύριο να τους δίνει δύναμη και παρηγοριά στη δοκιμασία τους”.

Ο Πάπας “συμπάσχει με τις οικογένειες που πενθούν, προσεύχεται και εμπιστεύεται τα θύματα στην ευσπλαχνία του Θεού, παρακαλώντας τον να τα αγκαλιάσει υπό το φως του”, προσθέτει το μήνυμα.

Διαβάστε
Έτσι έγινε το μοιραίο τροχαίο με θύματα 22 παιδιά (video)

Το έμφραγμα του οδηγού σκότωσε τα 22 παιδιά στην Ελβετία;

Οι πρώτες μαρτυρίες της τραγωδίας στην Ελβετία – “Όλες οι θέσεις τινάχτηκαν στον αέρα. Βρέθηκα στριμωγμένη ανάμεσα σε δύο καθίσματα”

Ράγισαν καρδιές για τα 22 αγγελούδια – Εθνικό πένθος στο Βέλγιο

Τραγωδία στην Ελβετία: το πιο αιματηρό τροχαίο στην Ευρώπη από το 2000

Οι διακοπές στις Άλπεις βάφτηκαν με αίμα 12χρονων παιδιών – Ανείπωτη τραγωδία στην Ελβετία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε