Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σώοι οι 19 μεταλλωρύχοι που είχαν εγκλωβιστεί σε ορυχείο στην Πολωνία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ σε ορυχείο εξόρυξης χαλκού στην Πολωνία. Οι 19 μεταλλωρύχοι που είχαν εγκλωβιστεί 600 μέτρα κάτω από τη γη είναι καλά και έχει ξεκινήσει η διαδικασία απεγκλωβισμού τους μεταδίδει το Reuters.

Οι 19 παγιδεύτηκαν στο ορυχείο μετά την κατάρρευση υπόγειας στοάς, πιθανότητα εξαιτίας ασθενούς σεισμικής δόνησης στην περιοχή, είπε ο Ντάριους Βιμπόρσκι, εκπρόσωπος της μεγάλης πολωνικής εταιρείας KGHM η οποία εκμεταλλεύεται το ορυχείο.

«Έγινε ένας σεισμός στο ορυχείο Ρούντνα. Η επιχείρηση διάσωσης έχει τεράστιες δυσκολίες καθώς πρέπει να απομακρυνθούν τόνοι βράχων», συμπλήρωσε.

Για περισσότερες από δυο ώρες δεν υπήρχε επαφή με τους εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους, καθώς η πτώση των βράχων έχει διακόψει την επικοινωνία. Όμως τα συνεργεία διάσωσης κατάφεραν και έσκαψαν μια τρύπα, μέσα από την οποία περνούν ένας ένας οι ανθρακωρύχοι.

Είναι όλοι ζωντανοί αλλά ιατρικά συνεργεία σπεύδουν στην περιοχή για να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Το ορυχείο βρίσκεται στην περιοχή της Σιλεσίας, κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με τη Γερμανία και την Τσεχία. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1974. Ο φορέας εκμετάλλευσης, η εταιρεία KGHM, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός χαλκού στην Ευρώπη.

Η Πολωνία διαθέτει σεβαστό αριθμό ορυχείων, που βρίσκονται ως επί το πλείστον στη βιομηχανική περιοχή της Σιλεσίας. Το 2006, μια έκρηξη αερίου σε ένα από τα ορυχεία της ευρύτερης περιοχής, σκότωσε 23 εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απολύθηκαν γιατί χόρευαν Harlem Shake – ΒΙΝΤΕΟ

Τα έσπασαν οι εργάτες της Χαλυβουργίας στο Νότιο Βέλγιο

Βίαιες συγκρούσεις σε ορυχείο της Amplats με 13 τραυματίες

Τουρκία: 8 ανθρακωρύχοι νεκροί από δυστύχημα σε ορυχείο

Έκοψε τις φλέβες του on camera

Θα περάσουν δεύτερη νύχτα στα έγκατα της γης!

Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία των μεταλλωρύχων η εταιρεία τους καλεί να επιστρέψουν στη δουλειά!

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Περού λόγω διαδηλώσεων με νεκρούς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε