Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Star Wars The Last Jedi: Spoilers, εκπλήξεις και ο κόσμος του Πολέμου των Άστρων

Star Wars The Last Jedi

Στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες βρίσκεται η ταινία Star Wars The Last Jedi. Η ιστορία συνεχίζεται και είναι γεμάτη εκπλήξεις…

A long time ago in a place far far away… η ιστορία των Skywalker συνεχίζεται! Οι πρωταγωνιστές του «Η Δύναμη Ξυπνάει» ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλους γαλαξιακούς ήρωες, σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που δεν έχει προηγούμενο! Η επική περιπέτεια ξεκλειδώνει αρχαία μυστήρια της Δύναμης και τρομερές αποκαλύψεις για το παρελθόν. Την ταινία Star Wars The Last Jedi σκηνοθετεί ο Ράιαν Τζόνσον.

Star Wars The Last Jedi: Η ιστορία συνεχίζεται και είναι σοκαριστική

Τα πρώτα σχόλια είναι θετικά τόσο από κριτικούς όσο και από το κοινό που παρακολούθησε την μεγάλης διάρκειας ταινία, 150 λεπτών συγκεκριμένα. Η ερμηνεία των ηθοποιών αλλά και οι εκπλήξεις που έκρυβε η ταινία εντυπωσίασαν το κοινό. Ένα φανατικό κοινό που περίμενε εδώ και πολύ καιρό τους “τελευταίους Jedi”. Οι εκπλήξεις είναι πολλές. Για αυτό, όλοι προειδοποιούν στις κριτικές και τα σχόλιά τους, να αποφεύγουν τα spoilers.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Δείτε το τρέιλερ του Star Wars The Last Jedi:

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Star Wars και τον Τζορτζ Λούκας

To Star Wars (γνωστή και ως Ο Πόλεμος των Άστρων) είναι αμερικανικό franchise επικής διαστημικής όπερας. Επικεντρώνεται σε σειρές ταινιών που δημιουργήθηκαν από τον Τζορτζ Λούκας. Η πρώτη ομώνυμη ταινία προβλήθηκε στις 25 Μαΐου του 1977. Έκτοτε δημιούργησε ένα φαινόμενο ποπ κουλτούρας.

Από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία στο σύμπαν του Πολέμου των Άστρων είναι η Δύναμη. Αυτή δίνει στους Τζεντάι διάφορες δυνάμεις. Από τηλεπάθεια και τηλεκίνηση μέχρι ψυχομέτρηση, υπεράνθρωπη φυσική κατάσταση και τη δυνατότητα πρόβλεψης μέλλοντος. Ο μεγαλύτερος φόβος ενός Τζεντάι είναι να παρασυρθεί από τη Σκοτεινή πλευρά της Δύναμης. Αυτή αναδύεται μέσω των αρνητικών συναισθημάτων, δηλαδή φόβος, μίσος, οργή κτλ.

Ο Λούκας είχε γράψει ένα σενάριο το οποίο σκεφτόταν να το κάνει 9 ταινίες. Τελικά όμως κατάφερε να φτιάξει 6. Είχε δηλώσει μάλιστα ότι δεν πρόκειται να βγει καινούρια ταινία Star Wars. Το 1977 λοιπόν με περιορισμένο προϋπολογισμό αποφάσισε από τις 9 ταινίες να ξεκινήσει με το κομμάτι του σεναρίου που περιγράφεται στην πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε. Δημιούργησε έπειτα τη συνέχεια Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται το 1980. Τελείωσε την πρώτη τριλογία το 1983 με την Επιστροφή των Τζεντάι. Έκτοτε δημιουργήθηκε και η παράδοση ότι κάθε ταινία απείχε από την επόμενη σε κυκλοφορία 3 χρόνια.

Αφού ολοκληρώθηκε στην ουσία το 2ο μέρος της ιστορίας, το 1999 ο Λούκας σκηνοθέτησε την Αόρατη Απειλή. Η ταινία σηματοδότησε μια νέα τριλογία στα σκαριά, αυτή τη φορά όμως θα περιέγραφε γεγονότα πριν την πρώτη ταινία. Αυτομάτως λοιπόν η νέα επίσημη ονομασία των παλιών ταινιών άλλαξε σε Επεισόδιο 4, 5 και 6 αντιστοίχως. Ακολουθώντας την παράδοση των τριών χρόνων ανά ταινία, ο Λούκας σκηνοθέτησε την Επίθεση των Κλώνων το 2002 και την Εκδίκηση των Σιθ το 2005. Το σενάριο για το Επεισόδιο 7 έγραψε ο Michael Arndt με τους J. J. Abrams και Lawrence Kasdan. Σκηνοθέτης της ταινίας ήταν ο J. J. Abrams.

Η αντιπρόεδρος της Lucasfilm, Kathleen Kennedy έγινε πρόεδρος της εταιρείας και θα δουλέψει ως παραγωγός των επόμενων ταινιών, με τον Τζορτζ Λούκας να λειτουργεί ως σύμβουλος.

Δείτε ένα βίντεο που συγκεντρώνει στιγμές πίσω από τις κάμερες από την νέα ταινία:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις