Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Συνελήφθη στα ΗΑΕ ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, «ορκισμένος εχθρός» του Ερντογάν

Συνελήφθη στα ΗΑΕ ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, «ορκισμένος εχθρός» του Ερντογάν

Ο Σεντάτ Πεκέρ, Τούρκος αρχιμαφιόζος με διασυνδέσεις στο καθεστώς Ερντογάν που όμως στην πορεία «τα έσπασε» μαζί του, εδώ και καιρό αποτελούσε αγκάθι για την Άγκυρα.

Βρίσκοντας καταφύγιο που επίσημα δεν είχε αποκαλυφθεί, αλλά όλοι γνώριζαν – ή υπέθεταν – πως βρισκόταν στο Ντουμπάι, ο πάλαι ποτέ προσωπικός φίλος του Ερντογάν, Σεντάτ Πεκέρ, μετέδιδε μέσω twitter ή youtube βίντεο, με τα οποία παρουσίαζε στοιχεία που «έκαιγαν» το καθεστώς ή διακεκριμένους υπουργούς του. 

Αγαπημένοι του «στόχοι» ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού και ο υπουργός Άμυνας Ακάρ, για τους οποίους είχε αφήσει υπονοούμενα σχετικά με την στάση του στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Πριν από λίγη ώρα όμως, ο Πεκέρ φέρεται να τέθηκε υπό κράτηση στα ΗΑΕ και όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δεν αποκλείεται να εκδοθεί στην Τουρκία, κάτι που εδώ και καιρό ζητούσε το καθεστώς Ερντογάν.

Πάντως το ίδιο δίκτυο λίγο αργότερα απέσυρε την πληροφορία, λέγοντας πως δεν είναι σε θέση να την επιβεβαιώσει.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες είχε επισκεφθεί την Άγκυρα ο πρίγκιπας διάδοχος του Άμπου Ντάμπι και ντε φάκτο ηγέτης των ΗΑΕ, Σέιχ Μοχάμεντ μπιν Ζαγίντ αλ Ναχιάν.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις