Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Θάνατος μικρής Poppi: «Δεν είχα ξαναδεί τέτοια τραύματα» – Σήμανε συναγερμό ο παιδίατρος

Poppi Worthington

Συγκλονίζουν τα όσα κατέθεσε ο παιδίατρος που έδινε μάχη για να σώσει τη μικρή Poppi Worthington.

Στη νέα έρευνα για τον θάνατο της Poppi Worthington, ο παιδίατρος που προσπάθησε να τη σώσει κατέθεσε πως δεν είχε ξαναδεί τέτοια τραύματα. Ο ανώτερος δικαστής της Cumbria David Roberts είναι αποφασισμένος να ανακύψει τι οδήγησε στον θάνατο της μικρής Poppi.

H μικρή Poppi ήταν μόλις 13 μηνών όταν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Την είχε βρει ο 49χρονος πατέρας της Paul άψυχη στο κρεβάτι της.

Ήταν παγωμένη, είχε μελανιάσει, δεν είχε σφυγμούς και αιμορραγούσε. Ο παιδίατρος Dr Osama Braima ήταν μέσα στη 10μελή ομάδα γιατρών που προσπάθησαν για 57 λεπτά να φέρουν πίσω στη ζωή το αγγελούδι.

Ο Dr Osama Braima παρατήρησε ότι “έβγαζε” φρέσκο αίμα μετά τον θάνατό της. “Νόμιζα ότι υπήρχε κάτι κακό μέσα στο παιδί και δεν ένιωθα άνετα. Άρχισα να έχω υποψίες”. Τότε ενημέρωσε τις υπηρεσίες για την προστασία παιδιών και εξέτασε ξανά το σώμα της μικρής Poppi για πέντε ώρες.

Εξακολουθούσε να “βγάζει” φρέσκο αίμα. Κάτι που θεώρησε ασυνήθιστο. “Είχε μείνει στο μυαλό μου ως κάτι πολύ σημαντικό. Δεν έχω δει ποτέ περιστατικό αυτού του είδους σε κανένα άλλο παιδί στην καριέρα μου”.

Τι υποστήριξε ο πατέρας της μικρής Poppi

Η μικρή Poppi είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο στις 12 Δεκεμβρίου 2012. Ο πατέρας της Paul βοηθούσε το πλήρωμα να κάνουν CPR στη μικρή Poppi. Η νοσοκόμα Sarah McQiston έτρεξε και πήρε τη μικρή Poppi για να τη μεταφέρει στα επείγοντα. Παρατήρησε ότι η Poppi ήταν κρύα, μελανιασμένη και αιμορραγούσε έντονο κόκκινο αίμα. “Το αίμα έτρεχε κάτω στα πόδια της. Δεν φορούσε πάνα” κατέθεσε στο δικαστήριο. Είπε ότι το στομάχι της ήταν πολύ φουσκωμένο. “Θα μπορούσε κανείς να δει ότι ήταν αρκετά σφιχτό, σκληρό, όπως η κοιλιά εγκύου”.

Η Kelly Viceroy-Grieve πήγε να παράσχει υποστήριξη στους γονείς της μικρής Poppi. Τους είπε αν ήθελαν να πάνε στην αίθουσα αναζωογόνησης για να δουν την κόρη τους. Τους είχαν ενημερώσει ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Η μητέρα της ήθελε να πάει. Ο πατέρας της ωστόσο ήταν απρόθυμος.

Η μητέρα είχε φτάσει χωριστά και ρωτούσε στον Paul. “Ήταν απογοητευμένη και ανήσυχη. Έκλαιγε. Του έκανε ερωτήσεις για το τι έγινε και αν είναι ακόμα ζωντανή. Ο Paul της είπε ότι ξύπνησε στο κρεβάτι της κλαίγοντας και την πήρε μαζί στο κρεβάτι. Ότι προσπάθησε να της δώσει την πιπίλα αλλά δεν ήθελε. Έμοιαζε να θέλει να κάνει κακά και έβαλε τα δάχτυλά του σε κάθε πλευρά της πάνας για να μπορέσει να σπρώξει με ευκολία. Μετά της είπε ότι πήγε κάτω να πάρει άλλη πάνα. Όταν γύρισε να δει την Poppi κοιμόταν και ξάπλωσε και εκείνος”.

Ο πατέρας θεωρείται ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση της μικρής Poppi, με τις αρχές να κατηγορούνται για ασύλληπτες παραλείψεις με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις