Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Το Κουαρτέτο υπέρ μίας ανεξάρτητης Παλαιστίνης

Το Κουαρτέτο υπέρ μίας ανεξάρτητης Παλαιστίνης

Το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, Ρωσία, ΟΗΕ και ΕΕ) υποστηρίζει σθεναρά τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ που επσκέπτεται τη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη.

Ο Μπαν Γκι Μουν, μετά τη Μόσχα όπου συναντήθηκε το Κουαρτέτο, βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, όπου συναντήθηκε στη Ραμάλα με τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγιάντ. 

Ο Μπαν υπογράμμισε ότι το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή έστειλε ένα “ξεκάθαρο και δυνατό μήνυμα” με την έννοια ότι καταδίκασε και πάλι την εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ. “Καταδικάζουμε έντονα, στο όνομα του Κουαρτέτου, τα πρόσφατα ισραηλινά μέτρα που έχουν στόχο να δημιουργήσουν 1.600 εβραϊκές κατοικίες” στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας. 

Το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή ζήτησε χθες Παρασκευή το πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ, ενώ παράλληλα ζήτησε να καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα ώστε να υπάρξει μία ειρηνευτική συμφωνία μέσα σε 24 μήνες. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από το Ισραήλ, ικανοποίησε όμως του Παλαιστίνιους.

Ρεπορτάζ του Aljazeera

Διαβάστε επίσης:Οι ισραηλινοί βομβάρδισαν τη Γάζα

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε