Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Τώρα, όλοι θέλουν να μας σώσουν…

Η πολιτική στήριξη Γαλλίας και Γερμανίας στην Αθήνα είχε… άμεσα αποτελέσματα, με την Ολλανδία να δηλώνει πως δε θα παραιτηθεί από τη μάχη για τη διάσωσή μας!

Η παραπάνω φράση βγήκε από τα χείλη του ίδιου του Ολλανδού πρωθυπουργού, που στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και της ευρωζώνης, τονίζοντας, σε ομιλία του στη Βουλή, ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι δυνατό για τη διάσωση της Ελλάδας και της ευρωζώνης!

“Για να είμαι σαφής…αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο έχει τη σταθερή βούληση να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσει το ευρώ ή τη ζώνη του ευρώ, δήλωσε Γιαν Κεες ντε Γιάγκερ.

Αρνήθηκε τις πληροφορίες των ολλανδικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ότι η κυβέρνηση περίμενε στάση πληρωμών από την Ελλάδα και επανέλαβε τις παρατηρήσεις που έκανε αυτή την εβδομάδα, ότι η Ολλανδία εξέταζε διάφορα σενάρια, τα οποία περιελάμβαναν και μια πιθανή στάση πληρωμών.

Ο ντε Γιάγκερ απαντούσε σε ερωτήσεις από τα μέλη μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών σε μια συζήτηση για τις προτεινόμενες αλλαγές στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) της ευρωζώνης όπως συμφωνήθηκε τον Ιούλιο από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Την ίδια στιγμή σχεδόν, επιτροπή οικονομικών του αυστριακού κοινοβουλίου αρνήθηκε να εγγράψει στην ημερήσια διάταξη μία συζήτηση για τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου σχετικά με την παροχή δεύτερου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα, ένα εμπόδιο που όμως η αυστριακή κυβέρνηση αναμένεται να καταφέρει να ξεπεράσει.

Η επιτροπή απέρριψε αίτημα του κυβερνώντος συνασπισμού να συζητηθεί στη σημερινή ημερήσια διάταξη το αν η Αυστρία πρέπει να αυξήσει από τα 12,24 στα 21,6 δισεκατομμύρια ευρώ τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθερότητας (EFSF).

Για να εγκριθεί το αίτημα ήταν απαραίτητη μία πλειοψηφία των δύο τρίτων των βουλευτών, όμως απορρίφθηκε και από τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τώρα, η αυστριακή κυβέρνηση επιθυμεί να το επαναφέρει στην ημερήσια διάταξη της επόμενης βουλευτικής συνόδου, όμως πρώτα χρειάζεται την έγκριση της επιτροπής οικονομικών.

Παρόλα αυτά, το θέμα ενδέχεται να εγκριθεί εγκαίρως με τη σύγκλιση μίας έκτακτης βουλευτικής συνόδου μεταξύ της 30ης Σεπτεμβρίου και της 3ης Οκτωβρίου, εκτίμησε ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών Γκίντερ Στούμφολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της ευρωζώνης”, είπαν στον Παπανδρέου Μέρκελ, Σαρκοζί

ΔΝΤ: Στη σωστή κατεύθυνση τα πρόσθετα μέτρα της Ελλάδας

Τους ανοίξαμε την όρεξη – Εγγυήσεις θέλουν τώρα και η Ολλανδία και η Σλοβακία

«Καρφιά» του Ολλανδού πρωθυπουργού για τις… μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν γίνει

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε