Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Γέμιση γαλοπούλας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Γέμιση γαλοπούλας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ναι, τα Χριστούγεννα προσφέρονται για να ξεκουραστείς, να συναντήσεις ανθρώπους που έχεις να δεις καιρό, να διασκεδάσεις και να φας μαζί τους μιας και οι αμέτρητες υποχρεώσεις της καθημερινότητας σε δεσμεύουν.

Δείτε μερικές συνταγές για γαλοπούλα και τα… μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε για τη γέμιση γαλοπούλας. Για τα Χριστούγεννα επικρατεί μια λανθασμένη αντίληψη, καθώς οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι ευκαιρία να κάνουν υπερβολές στο φαγητό, με τη δικαιολογία ότι μετά το πέρασμα των γιορτών θα μπορέσουν να επανέλθουν και να χάσουν τα κιλά των εορτών.

Πως να κάνεις τη γέμιση γαλοπούλας light

1. Χρησιμοποίησε φυτικό λάδι ή φυτική μαργαρίνη αντί για βούτυρο.

2. Εάν έχεις επιλέξει η γέμισή σου να περιλαμβάνει συκώτι, ρύζι και λαχανικά, καλύτερα να προσθέσεις περισσότερη ποσότητα από τα 2 τελευταία και μικρότερη ποσότητα συκωτιού.

3. Συμπλήρωσε τη γέμιση με περισσότερα αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες.

4. Προτίμησε ζωμό λαχανικών καθώς είναι πιο υγιεινός και προσδίδει νοστιμότερη γεύση στο φαγητό.

H Σεφ Ντίνα Νικολάου είναι σίγουρη πως αυτή η γαλοπούλα είναι τέλεια! Γιατί; Πρώτον γιατί αυτό το μαρινάρισμα με αλατόνερο (άλμη) την κάνει απίστευτα τρυφερή, νόστιμη και ζουμερή, ενώ η γλυκιά γέμιση με πατέ από συκωτάκια δίνει ένα απίθανα νόστιμο αποτέλεσμα. Δεν έχεις παρά να τη δοκιμάσεις και θα τη θυμηθείς… Δείτε στο www.tlife.gr συνταγή για πιο νόστιμη γαλοπούλα.

Όλη η οικογένεια μαζεμένη γύρω από ένα τραπέζι… Εορταστική ατμόσφαιρα, χαμόγελα, αγαπημένοι άνθρωποι… Τα αγαπώ τα Χριστούγεννα!!! Και φυσικά, χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς γαλοπούλα δεν γίνεται! Νόστιμη, τρυφερή, γεμιστή, μαγειρεμένη με αγάπη… Πάντα κρατάω την λαμπερή πιατέλα με τη γαλοπούλα με πολλή περηφάνεια. Είναι ένα φαγητό άλλωστε που θέλει προσπάθεια και αρκετό χρόνο… Η ανταμοιβή μου όμως πάντα είναι τα ευτυχισμένα πρόσωπα των δικών μου ανθρώπων! Σας δίνω λοιπόν τη συνταγή, για να γεμίσει και το δικό σας σπίτι με χαμόγελα νοστιμιάς… Δείτε μία ακόμη συνταγή στο www.tlife.gr για νόστιμη γαλοπούλα.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε