Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Tips για καθαρό νεροχύτη!

Tips για καθαρό νεροχύτη!

Σημείο αναφοράς για την κουζίνα. Από εκεί περνούν όλες οι εργασίες πριν καταλήξει το παραμικρό στο πιάτο μας. Οφείλει να είναι καθαρός.

Ο νεροχύτης είναι σημείο αναφοράς για την κουζίνα. Από εκεί περνούν όλες οι εργασίες πριν καταλήξει το παραμικρό στο πιάτο μας. Οφείλει να είναι καθαρός. Το νερό που αφήνει άλατα και τα λίπη είναι οι βασικοί “εχθροί” του νεροχύτη σου και μπορείς να τους πας “κόντρα” με ελάχιστο κόπο!

Tips για λάμψη και καθαριότητα!

1. Απομάκρυνε τα λίπη από το πλύσιμο των πιάτων με ένα σφουγγάρι και σαπουνάδα. Βεβαιώσου ότι αντικαθιστάς τακτικά το σφουγγαράκι του νεροχύτη για να μην επιτρέψεις τη συγκέντρωση επιβλαβών βακτηρίων σε αυτό.

2. Στέγνωσε το νεροχύτη και την πιατοθήκη και πέρνα τα με ένα κρεμώδες καθαριστικό και πανί ή σφουγγαράκι που δεν θα γρατζουνίσει την επιφάνεια του νεροχύτη. Τα κρεμώδη καθαριστικά είναι καλύτερα καθώς είναι πιο πυκνά και απομακρύνουν αποτελεσματικότερα τη λίπη και τη βρωμιά.

3. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο καθάρισμα της μπαταρίας, του μείκτη ή των χερουλιών καθώς και στο τελείωμα και τη βάση της βρύσης όπου συνήθως παρατηρείται συγκέντρωση αλάτων.

4.Ξέπλυνε το νεροχύτη για να απομακρύνεις τις σαπουνάδες. Σκούπισε με χαρτί κουζίνας τη βρύση για να μη μείνει νερό και κάνει λεκέδες από άλατα.

5.Καθάριζε το νεροχύτη σου καθημερινά για να αποφύγεις τη δημιουργία επίμονων λεκέδων. Χρησιμοποίησε το απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό. Ξέπλυνε καλά και στέγνωνε το νεροχύτη από τα υπολείμματα νερού ώστε να είναι πάντα γυαλιστερός χωρίς άλατα.

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε