Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Για άλλους τα κοστούμια και για άλλους τα… παλούκια!

Για άλλους τα κοστούμια και για άλλους τα… παλούκια!

Μπήκε ο Απρίλης κι όπου να ‘ναι, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ θα ξεκινήσουν να προβάλλονται και κάποιες καινούργιες εκπομπές.

Είναι αλήθεια πως μετά τις εξελίξεις που υπήρχαν στο θέμα των συμβασιούχων η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης δεν μπορούσε να κάνει πολλά και έπρεπε να περιμένει.

Ωστόσο, είναι αλήθεια και το ότι κινούνται σε πολύ αργούς ρυθμούς και μέχρι να πάρουν αποφάσεις, κοντεύει να τελειώσει η σεζόν ενώ οι πολίτες πληρώνουμε το ανταποδοτικό τέλος για το ημιτελές πρόγραμμά της. Αυτά όμως, τα έχουμε πει πολλές φορές. Ενδιαφέρον όμως, έχει τι λέγεται σε πολλά γραφεία της ΕΡΤ και στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αλλά και στις εγκαταστάσεις της στη λεωφόρο Κατεχάκη. Το τι κόψιμο και ράψιμο πέφτει, δεν λέγεται. Και από αυτό το «κόψε-ράψε» μαθαίνεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για κάποια… κοστουμάκια!

Στο κομμάτι του… «κόψε» αναφέρονται στην απόφαση των διοικούντων να κόψουν τις υπερωρίες και τα κυριακάτικα. Και θα πείτε πολύ λογική απόφαση όταν στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα υπερβολικών υπερωριών. Μόνο που σε αρκετές περιπτώσεις με τη μείωση μάλιστα του αριθμού των συμβασιούχων η απόφαση αυτή, δυσχεραίνει το έργο και το πρόγραμμά της.

Εντούτοις στο… «ράψε» αυτά που σχολιάζονται είναι η ανάθεση σε εταιρεία παραγωγής για την πραγματοποίηση εκπομπής με υψηλό κόστος αφού θα μπορούσε να καλυφθεί εσωτερικά με πολύ λιγότερα χρήματα. Στο ίδιο κομμάτι μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε και ότι γίνονται πολλά σχόλια για την πρόσληψη ενδυματολόγου μόνο για μία εκπομπή ενώ παράλληλα με πολύ λιγότερα χρήματα ζητούν να προσλάβουν ενδυματολόγο για πολλές εκπομπές.

Κι αυτά είναι μερικά από τα «κόψε-ράψε» που όπως είπαμε σχολιάζονται για τις αποφάσεις της ΕΡΤ. Αυτό όμως, που έχει ενδιαφέρον είναι το πόσο κόστισε το «κοστούμι» που μάλιστα δεν… φόρεσε κανείς. Να σας εξηγήσουμε τι εννοούμε. Πριν από έναν μήνα περίπου, η διοίκηση της ΕΡΤ είχε αποφασίσει να πραγματοποιηθεί αποστολή 20 περίπου εργαζομένων στις Βρυξέλλες για να καλύψουν τη Σύνοδο Κορυφής που έγινε στις 24 και 25 Μαρτίου. Η δημοσιοποίηση της απόφασης αυτής και τα σχόλια που γράφτηκαν ανάγκασαν τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης να ακυρώσει το ταξίδι. Ωστόσο αν και η παραγγελία για το «κοστουμάκι» ακυρώθηκε λέγεται ότι τα… ραφτικά (δηλαδή τα ακυρωτικά σε αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία) ήταν αρκετά ευρωπουλάκια.

Στο σημείο αυτό μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι προσληφθέντες συμβασιούχοι που εργάζονται από τις 18 Ιανουαρίου λέγεται ότι θα πληρωθούν στο τέλος Απριλίου ή αρχές Μαΐου. Γιατί τελικά, αποδεικνύεται ότι για άλλους είναι τα «κοστούμια» και για άλλους –sorry κιόλας- τα… παλούκια!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε