Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Η πρώτη γεύση από το «Master Chef»

Η πρώτη γεύση από το «Master Chef»

Έως τώρα είχαμε παρακολουθήσει talent shows που οι διαγωνιζόμενοι προσπαθούσαν να μας πείσουν για το ταλέντο

τους στο τραγούδι, στο θέατρο, στα μαγικά κόλπα, στο χορό. Χθες, στην πρεμιέρα του «Master Chef» οι διαγωνιζόμενοι προσπάθησαν να πείσουν την κριτική επιτροπή πως διαθέτουν ταλέντο στα μαγειρέματα.

Κι αναρωτιέσαι: τι… τηλεοπτικό ενδιαφέρον μπορεί να έχει ένα τέτοιο ριάλιτι; Πώς θα… ταυτιστεί ο τηλεθεατής με το διαγωνιζόμενο στην προσπάθειά του να δείξει το ταλέντο του;

Το τραγούδι το ακούς κι άσχετα από τις γνώσεις σου μπορείς να καταλάβεις αν έκανε πολλά φάλτσα, αν είχε συναίσθημα, αν είχε ωραία σκηνική παρουσία.

Πώς να κρίνεις όμως, ένα πιάτο με φαγητό; Πώς να κρίνεις τις ικανότητες ενός μάγειρα που δεν δοκιμάζεις εσύ ο ίδιος το φαγητό σου;

Κι όμως, δεν είναι τυχαίο που το «Master Chef» κερδίζει διεθνώς τους τηλεθεατές. Γιατί αυτό που «πουλά» δεν είναι γεύσεις αλλά εικόνα και ριάλιτι με τους αγώνες, τις προσπάθειες των διαγωνιζόμενων. Αυτό που «πουλά» είναι ένα προϊόν… τηλεοπτικών γεύσεων!

Η πρεμιέρα του «Master Chef» στο MEGA τα είχε όλα: ριάλιτι και πλούσιες εικόνες. Τα μαγειρέματα… μαγειρεύτηκαν αριστοτεχνικά σκηνοθετικά και προέκυψε ένα τηλεοπτικό προϊόν που δεν κούραζε αλλά και που δεν πρόσβαλε τον τηλεθεατή! Αν συμφωνείς με αυτού του είδους τα προγράμματα όπου ο τηλεθεατής παρακολουθεί τους διαγωνιζόμενους να προσπαθούν να κερδίσουν, τότε το «Master Chef» στο MEGA δικαίωσε την παρουσία του. Καλοστημένο, χωρίς «ξεκατίνιασμα», χωρίς καβγάδες. Με τους Λευτέρη Λαζάρου, Γιάννη Λουκάκο και Δημήτρη Σκαρμούτσο στο ρόλο των αυστηρών κριτών όπου έπρεπε για να δικαιολογήσουν και τα… μιστά τους! Με την παρουσιάστρια Ευγενία Μανωλίδου να διαθέτει μέτρο, να είναι τόσο μακριά αλλά και όσο κοντά στα δρώμενα όσο έπρεπε και να μην προσπαθεί να «κλέψει» την παράσταση.

Το «Master Chef» κέρδισε τις εντυπώσεις κι άφησε ευχάριστη τηλεοπτική γεύση. Γρήγορα, χορταστικά πλάνα με χρώματα, πολύ καλό μοντάζ και όλα αυτά με μία… τζουρίτσα ριάλιτι, αρκετή για να μην «μπουκώσουν» οι τηλεθεατές.

Το συμπέρασμα; Στην τηλεόραση δεν έχει σημασία μόνο τι θα προβάλλεις αλλά και ο τρόπος που θα το προβάλλεις. Αν υπάρχει αισθητική ακόμα και ένας διαγωνισμός μαγειρικής αποκτά άλλη διάσταση και τηλεοπτικό ενδιαφέρον για όσους είναι fan αυτών των προγραμμάτων.

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε