Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέα συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Θα είναι η τέταρτη και ίσως πιο κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η διάσκεψη που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα σήμερα θα μπει στην ουσία της υπόθεσης της συνταγματικότητας του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ήδη το Συμβούλιο κινήθηκε ενάντια στην πρόταση του εισηγητή ως προς τις αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών. Ο εισηγητής Γεώργιος Παππάς έχει εισηγηθεί ως προς τις διατάξεις του νόμου να κριθούν συνταγματικές.
Τα σενάρια πλέον είναι δύο. Είτε οι δικαστές θα κρίνουν τον νόμο συνταγματικό και η διαδικασία θα συνεχιστεί με αμέσως επόμενο βήμα το “μαύρο” στα κανάλια που δεν έχουν λάβει άδεια, είτε ο νόμος θα κριθεί αντισυνταγματικός και έτσι αυτομάτως επιστρέφουμε στην προηγούμενη κατάσταση.
Υπάρχει ωστόσο και τρίτος δρόμος, ο οποίος ωστόσο θα περιπλέξει την κατάσταση. Το ΣτΕ θα μπορούσε να απευθύνει προδικαστικό ερώτημα στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, γεγονός που θα σημάνει μια καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους στη διαδικασία και πάγωμα της σημερινής κατάστασης, με ορισμένα από τα κανάλια να έχουν λάβει άδεια και οι επιχειρηματίες ήδη έχουν πληρώσει την δόση που αναλογεί στο τίμημα, ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν σε λειτουργία χωρίς άδεια…

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε