Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης για τη σπατάλη στην ΕΡΤ

Μία μέρα μετά την ανάληψη καθηκόντων του ως αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96».

Χαρακτηριστικό της συνέντευξης του στην εκπομπή του Γιώργου Κύρτσου και του Γιώργου Σταματόπουλου είναι ότι ο κ. Χυτήρης μιλά για «σπατάλη» στην ΕΡΤ αλλά και τη δυσκολία να βρεθεί επικεφαλής  στην κρατική τηλεόραση, αναφέροντας ότι:

«νομίζω ότι από το ένα άκρο πρέπει να πέσουμε στο άλλο άκρο. Διότι υπήρξε το πρώτο άκρο, δηλαδή υπήρξε μια σπατάλη στην τηλεόραση και επομένως αυτό πρέπει να μαζευτεί χωρίς καμία αμφιβολία. Η δημόσια τηλεόραση είναι απαραίτητη και ο ρόλος της είναι απαραίτητος και είναι διαφορετικός από το ρόλο τον οποίο έχουν τα άλλα ιδιωτικά μέσα και αυτό πρέπει να το ενισχύσουμε χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι μια τηλεόραση του κόσμου, που την πληρώνει και ο κόσμος και αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη μας. Είναι φυσικό να μην μπορεί ένας νέος πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος μιας τηλεόρασης, να μη βρίσκεται και αυτός με τα χρήματα τα οποία έχει η αγορά που λέμε, αλλά λαμβάνοντας υπόψη βεβαίως ότι είναι επικεφαλής ενός δημόσιου οργανισμού και επομένως αυτό πρέπει να κριθεί.»

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Χυτήρης, ανέλαβε τα δημόσια Μέσα σε μία κρίσιμη για αυτά περίοδο, αφού μόλις εξέπνευσε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται  να προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για τις 700 θέσεις συμβασιούχων.

Να δούμε τι πρόκειται να γίνει λοιπόν στην κρατική τηλεόραση που «την πληρώνει ο κόσμος» όπως λέει κι ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός.

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε