Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Πως πήγαν οι μεσημεριανές εκπομπές

Τελικά δεν έχει σημασία τι ώρα θα κάνεις εκπομπή αλλά τι εκπομπή θα κάνεις. Αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσει η Ελένη Μενεγάκη παρατηρώντας την πτωτική πορεία της μεσημεριανής εκπομπής της.

Το ρετούς που έκανε η Μενεγάκη για την «Ελένη» της φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό και δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τους τηλεθεατές που έλπιζε με τη μετακόμισή της στη μεσημεριανή ζώνη.

Αντίθετα, μέρα με τη μέρα όλο και λιγότεροι τηλεθεατές επιλέγουν την εκπομπή του ALPHA για να τους κρατήσει συντροφιά. Κι αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται από τα νούμερα τηλεθέασης της Nielsen καθώς η «Ελένη» συνεχίζει να διαγράφει πτωτική πορεία. Χθες λοιπόν Πέμπτη η «Ελένη» σημείωσε μέσο όρο 16,5 στο γενικό σύνολο, ενώ να θυμίσουμε ότι στην πρεμιέρα της είχε κάνει 23,5, τη δεύτερη μέρα 20,7 και την τρίτη 17,1.

Αντίστοιχα οι εκπομπές του MEGA έκαναν χθες τις εξής τηλεθεάσεις:

13:00 έως 14:00 «Πολυκατοικία» μέσο όρο 18,4
14:00 έως 15:00 Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων μέσο όρο 22,9 κερδίζοντας το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθέασης αφού την ίδια ώρα η «Ελένη σημείωσε 16,7 μέσο όρο.
15:00 έως 16:00 «Πολυκατοικία» μέσο όρο 10,9.

Επίσης, οι εκπομπές στον ΑΝΤ1 σημείωσαν τους εξής μέσους όρους:
13:00 έως 13:30 ΑΝΤ1 News μέσο όρο 21,05.
13:30 έως 14:30 «Άκρως οικογενειακό» μέσο όρο 13,9.
14:40 έως 15:40 «Κωνσταντίνου και Ελένης» μέσο όρο 17,8 ενώ την ίδια ώρα η «Ελένη σημείωσε 16,8 μέσο όρο. Το ότι περισσότεροι τηλεθεατές επιλέγουν να δουν για πολλοστή φορά τη σειρά και όχι την «Ελένη» είναι κάτι που ανησυχεί τα στελέχη του ALPHA..

Χαμηλές πτήσεις εξακολουθούν να σημειώνουν στο γενικό σύνολο και οι εκπομπές στο STAR, αφού το δελτίο ειδήσεων που μεταδίδεται από τις 13:00 έως 13:45 έκανε μέσο όρο 11,2 ενώ το «Made in Star» με τη Νικολέτα Ράλλη κατάφερε να κάνει μέσο όρο 7,6.

Τέλος, στο άλλο στρατόπεδο, αυτό του ALTER. το «Πολύ μπλα μπλα» με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή από τις 13:00 έως τις 15:30 σημείωσε 10,1 μέσο όρο στο γενικό σύνολο.

Είναι ολοφάνερο ότι η δομή και θεματολογία της «Ελένης» δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και αυτό πρέπει να προβληματίσει τη Μενεγάκη και να κάνει τις όποιες διορθωτικές κινήσεις χρειάζεται η εκπομπή της. Το ότι η Ελένη είναι από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της τηλεόρασης το έχει αποδείξει με την παρουσία της τόσα χρόνια. Συνεπώς οι ευθύνες είναι δικές της και όχι των τηλεθεατών που καθημερινά επιλέγουν κάποιο άλλο πρόγραμμα αποδεικνύοντας ότι η «Ελένη» δεν τους ενδιαφέρει όσο θα έπρεπε…! Οι τηλεθεατές δεν φεύγουν από μόνοι τους αλλά όταν κάτι δεν τους ενδιαφέρει. Οπότε η Μενεγάκη θα πρέπει να βρει τι είναι αυτό που τους διώχνει από την «Ελένη» της πριν πέσει στα ίδια χαμηλά νούμερα τηλεθέασης στο γενικό σύνολο που είχε και ο «Καφές» της. Διαφορετικά η μετακόμισή της στη μεσημεριανή ζώνη δεν θα έχει κανένα νόημα για την ίδια παρά μόνο για τις ανάγκες του ALPHA που θα γεμίζει το πρόγραμμά του με την ίδια βάρδια. Αυτό όμως, σίγουρα, είναι κάτι που δεν θέλει η ίδια η παρουσιάστρια…!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε