Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: Η μάχη των φακέλων ξεκίνησε – Ποιοί έχουν ελλείψεις και ποιοί φαίνεται να περνούν την δοκιμασία

Τηλεοπτικές άδειες: Η μάχη των φακέλων ξεκίνησε – Ποιοί έχουν ελλείψεις και ποιοί φαίνεται να περνούν την δοκιμασία

Μπορεί στις 14 Ιουλίου να “κληρώνει” για τα κανάλια που θα αποκτήσουν την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια, ωστόσο, η διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη αφού οι φάκελοι ανοίχτηκαν και η επιτροπή έπιασε από την Δευτέρα (04/07/2016) δουλειά.

Η ώρα της κρίσης είναι εδώ για τους 11 υποψήφιους για τις 4 τηλεοπτικές άδειες με τους φακέλους να έχουν μπει στο μικροσκόπιο της επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, από τις 11 υποψηφιότητες μία αντιμετωπίζει ήδη σοβαρό πρόβλημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος της υποψηφιότητας του Γιώργου Καρατζαφέρη με το City News ΑRΤ TV, έχει ελλείψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε το απαιτούμενο παράβολο των 30.000 ευρώ το οποίο θεωρείται σοβαρή παράλειψη.

Όσον αφορά στον φάκελο του MEGA, η υποψηφιότητα ναι μεν ήταν σε δύο κούτες γεμάτες έγγραφα όμως δεν υπήρχε η τραπεζική ενημερότητα και από τα μέλη της επιτροπής εκφράστηκε η απορία πως το Mega είχε καταθέσει στην υποψηφιότητά του ασφαλιστική ενημερότητα αφού τα οικονομικά προβλήματα του καναλιού είναι γνωστά και μεγάλα.

Η ποσότητα όπως οι φάκελοι που κατέθεσε το MEGA δεν ισοδυναμούν πάντα με την πληρότητα

Ο φάκελος για την υποψηφιότητα του ΑΝΤ1 χαρακτηρίστηκε πλήρης αν και υπήρχαν σημάδια προχειρότητας.

Τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες; Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φάκελοι που κατέθεσαν η ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (Βαγγέλης Μαρινάκης), ο ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ και η DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED (Εκπροσωπείται από τον κ. Αρτούρ Νταβιντιάν ο οποίος ανήκει στο επιτελείο των επιχειρήσεων του κ. Ιβάν Σαββίδη), ήταν πληρέστατοι.

Μετά λοιπόν και την εξέλιξη με τον Γιώργο Καρατζαφέρη απομένουν 10 εταιρείες

Πρόκειται για τις:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΣΚΑΙ ΑΕ

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – STAR CHANNEL

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED (Εκπροσωπείται από τον κ. Αρτούρ Νταβιντιάν ο οποίος ανήκει στο επιτελείο των επιχειρήσεων του κ. Ιβάν Σαββίδη)

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (Βαγγέλης Μαρινάκης)

8. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. – “EPSILON TV”

9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Κυπριακών συμφερόντων)

10. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL

Το χρονοδιάγραμμα

Τα επιχειρηματικά σχήματα που θα κριθεί οτι κατέθεσαν πλήρη φάκελο υποψηφιότητας και θα περάσουν από το πρώτο στάδιο προεπιλογής θα ανακοινωθούν στις 14 Ιουλίου. Στην συνέχεια θα καταβάλλουν το παράβολο των τριών εκατομμυρίων ευρώ που θα είναι η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας.

Τον οριστικό κατάλογο θα τον ανακοινώσουν στις 2 Αυγούστου και η τελευταία φάση της δημοπρασίας θα πραγματοποιηθεί στις 12-17 Αυγούστου.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε