Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το ακούσαμε κι αυτό: σατιρική εκπομπή στην ΕΡΤ

Το ακούσαμε κι αυτό: σατιρική εκπομπή στην ΕΡΤ
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μία ακόμα σεζόν, η περυσινή, χάθηκε για την ΕΡΤ, η οποία ναι μεν έχει χρήμα στο ταμείο της από το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν κάθε μήνα οι έλληνες πολίτες, αλλά δεν κάνει καμία σπουδαία παραγωγή, αντάξια του ρόλου της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Εκτός από τις πολιτικές εκπομπές που… γέρνουν υπέρ Μαξίμου υποστηρίζοντας το χαρακτηριστικό της «κρατικής τηλεόρασης» και ορισμένες ψυχαγωγικές εκπομπές με ανθρώπους που παλεύουν να κάνουν τη δουλειά τους αξιοπρεπώς οι παραγωγές που δόθηκαν ήταν «για να εξυπηρετηθούν ημέτεροι» όπως έλεγαν οι… κακές γλώσσες. Εδώ και λίγες ημέρες έχει αναλάβει νέο διοικητικό συμβούλιο, αλλά όπως λέγεται θα ακολουθήσει την… πεπατημένη, δηλαδή… λίγα και εκ των έσω, ενώ οι «κακές γλώσσες» υποστηρίζουν πως και πάλι κάποιοι «ημέτεροι» θα περάσουν το κατώφλι του ραδιομεγάρου.

Ανάμεσα πάντως σε όσα ακούγονται για «νέες παραγωγές» είναι και η θέληση ορισμένων να βγει στον αέρα σατιρική εκπομπή.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες μου έχει κατατεθεί πρόταση στην ΕΡΤ για σατιρική εκπομπή με παρουσιαστή τον μετρ της σάτιρας, τον Γιώργο Μητσικώστα. Η πρόταση είναι για καθημερινή εκπομπή, διάρκειας περίπου 10 με 15 λεπτά με σκοπό να προβάλλεται πριν από το βραδινό δελτίο ειδήσεων, σχολιάζοντας με σατιρική διάθεση την επικαιρότητα της μέρας… κι όχι μόνο. Τι είπατε; Αν «έχει πάρει απάντηση»; Γιατί, περιμένετε να πάρει; Ποια διοίκηση θα δεχτεί να δώσει βήμα σε σατιρικό λόγο και μάλιστα σε κάποιον που έχει αποδείξει ότι «τα σφάζω και τα μαχαιρώνω όλα χωρίς στεγανά και φίλους»;

Άλλωστε, όπως έχω πληροφορηθεί, η «Αίθουσα σύνταξης» που μεταδιδόταν αυτή την ώρα, έχει πάρει το πράσινο φως και για την καινούργια σεζόν και μάλιστα, όπως λέγεται, θέλουν στην ΕΡΤ να την κάνουν πιο… αντικειμενική, δηλαδή να προβάλλονται απόψεις από όλους τους πολιτικούς χώρους και όχι μόνο φιλοκυβερνητικές απόψεις. Βλέπετε λοιπόν; Μπορεί στο ραδιομέγαρο να μην θέλουν σάτιρα, αλλά με κάτι τέτοια περί αντικειμενικότητας αποδεικνύουν ότι τουλάχιστον… έχουν χιούμορ!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις