Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Μία ξεχωριστή συναυλία από την Ελεονώρα Ζουγανέλη για τα τετραπληγικά παιδιά

Μία ξεχωριστή συναυλία από την Ελεονώρα Ζουγανέλη για τα τετραπληγικά παιδιά
Φωτογραφία αρχείου NDPPHOTO

Παράθυρο στον όσμο για τα παιδιά με τετραπληγία έχει ανοίξει το EyeΗarp έχοντας χαρίσει ήδη σε πολλά παιδιά τη δημιουργία της μουσικής με εξαιρετικά μάλιστα αποτελέσματα. 

Επιθυμώντας να στείλουν μήνυμα σε όλη τη χώρα ώστε να ανοίξουν περισσότεροι αυτό το παράθυρο η Ελεονώρα Ζουγανέλη συμμετέχει σε μία ξεχωριστή συναυλία όπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 στις 19:00, στον υπέροχο χώρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και θα μπορούν να απολαύσουν οι τηλεθεατές μέσα από το ERTFLIX.

Κατ’ αρχάς να αναφέρουμε ότι το Eyeharp είναι ένα καινοτόμο λογισμικό που δημιούργησε ο Ζαχαρίας Βαμβακούσης και στην ουσία πρόκειται για ένα  ψηφιακό μουσικό όργανο που ελέγχεται με το βλέμμα και  επιτρέπει στα άτομα με αναπηρίες να μαθαίνουν και να παίζουν μουσική χωρίς εμπόδια. Το άκρως εντυπωσιακό είναι ότι το EyeHarp προσφέρει τις ίδιες εκφραστικές δυνατότητες με τα συμβατικά μουσικά όργανα. 

Το λογισμικό εισήγαγε στην δημόσια εκπαίδευση η Πρέσβειρα του EyeHarp, Δρ. Μαρία Βαρσαμά. Η ίδια είναι Επιστημονική Υπεύθυνη για την αξιοποίηση του λογισμικού και συντονίστρια των μουσικών εκδηλώσεων που έχουν υλοποιηθεί στην Ελλάδα, ενώ η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη Περιφέρεια Πανελλαδικά που ενέκρινε την αξιοποίηση του στην δημόσια εκπαίδευση.

Σε αυτή λοιπόν την ξεχωριστή συναυλία 200 μαθητές τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης καθώς και η υπέροχη παιδική χορωδία με 100 μαθητές, ενώ η Ελεονώρα Ζουγανέλη θα συμπράξει με την πρώτη τετραπληγική Ελληνίδα μουσικό,  Αλεξάνδρα Κερλίδου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ώστε η Συμπεριληπτική Εκπαίδευση να ανοίξει κι άλλο τα φτερά της στη χώρα μας. Η σημαντική ερμηνεύτρια ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση ελπίζοντας ότι με αφορμή τη σημερινή συγκλονιστική σύμπραξη, το ΕyeHarp θα φτάσει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, ώστε η μουσική να αποτελέσει βάλσαμο στις ψυχές αυτών των παιδιών! 

Μέσα από αυτήν την άκρως συγκινητική βραδιά θα αναδειχτεί η αξία της ειδικής αγωγής και θα αποδειχτεί με τον πιο όμορφο τρόπο ο τρόπος που η κατάλληλη εκπαίδευση έχει την αξία να αναδείξει τις δυνατότητες του κάθε ανθρώπου, να ενώσει όλους τους μαθητές και να δημιουργήσει συνθήκες αλληλεπίδρασης και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής βραδιάς, μαθητές από ειδικά σχολεία, με κώφωση, με τύφλωση, με νοητική υστέρηση, με κινητικές αναπηρίες, με σπαστική τετραπληγία θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν, θα παίξουν μουσική με τα μάτια χρησιμοποιώντας το επαναστατικό λογισμικό EyeHarp.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στην κολύμβηση, Αντώνης Τσαπατάκης με τη γνωστή δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά. Την μετάφραση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα θα κάνει η διερμηνέας Σπυριδούλα Κουρτέση.

Στο τραγουδιστικό μέρος συμμετέχουν:

  • Η Παιδική Χορωδία Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης
  • Η Χορωδία του Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
  • Και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη 

Υπό τη διεύθυνση του Ηρακλή Παναγόπουλου. 

Στο μουσικό μέρος μια ξεχωριστή πινελιά θα δώσουν:

  • Ο Λευτέρης Πασσιάς με το ΕΕΕΕΚ Σερρών.
  • Και η συγκλονιστική τυφλή πιανίστρια Λουκία Κασαμάκη η οποία θα μας ταξιδέψει σε ένα κόσμο γεμάτο νότες  αποδεικνύοντας πώς τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα ενός ανθρώπου.

Τα τραγούδια θα αποδώσουν  στην ελληνική νοηματική γλώσσα:

  • Το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης. Και το 3ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών & Βαρηκόων Πανοράματος.

Με τον χορό τους θα ολοκληρώσουν το αισθητικό αποτέλεσμα:

  • Οι μαθητές/τριες του ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών.

Αξίζει να αναφέρω ότι η σημαντική αυτή μουσική εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι musictv της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις