Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ερώτημα: Η επιτροπή αξιολόγησης της ΕΡΤ είναι… αχυρένια;

Εντός της ημέρας και από ώρα σε ώρα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τους συμβασιούχους που προσλαμβάνονται στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες,. σε αυτή περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι όπως ο Γιάννης Πολίτης και ο Κώστας Αρβανίτης ενώ εκτός ΕΡΤ φαίνεται πως είναι οι Κωνσταντίνος Ζούλας και Χρήστος Μαχαίρας.

Για όλα τα ονόματα που περιέχονται στη λίστα λοιπόν θα σας ενημερώσουμε σύντομα. Ωστόσο υπάρχει ένα εύλογο ερώτημα: πότε πρόλαβε η επιτροπή αξιολόγησης και έκρινε τους αιτούντες και αποφάσισε ποιοι θα βρεθούν εντός ΕΡΤ και ποιοι όχι;

Και το ρωτάμε αυτό γιατί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής τηλεόρασης που πραγματοποιήθηκε πριν από μόλις τέσσερις μέρες, δηλαδή στις 6 του μήνα, αποφασίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έβγαλαν ότι «το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε τη συγκρότηση επταμελούς επιτροπής επιλογής – αξιολόγησης για την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ). Η επιτροπή θα αποτελείται από τους Γενικούς Διευθυντές, τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, έναν εκπρόσωπο της ΠΟΣΠΕΡΤ και έναν δικηγόρο από τη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών. Η επιτροπή θα έχει τη δυνατότητα να συγκροτεί με απόφασή της υποεπιτροπές για την αξιολόγηση των επιμέρους συμβασιούχων, οι οποίες θα αποτελούνται από τους Προϊσταμένους Διευθύνσεων ή Τμημάτων των επιμέρους Γενικών Διευθύνσεων και έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων, ανάλογα με τον κλάδο από τον οποίο προέρχεται η ειδικότητα. Οι επιμέρους υποεπιτροπές θα εξετάσουν και θα αξιολογήσουν τους συμβασιούχους βάσει κριτηρίων (μορίων) που έχουν αποτυπωθεί από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού. Οι εισηγήσεις τους θα ελεγχθούν από την Κεντρική Επιτροπή, η οποία με τη σειρά της θα υποβάλει τις προτάσεις της στο Διοικητικό Συμβούλιο.»

Και όμως, ναι! Η επταμελής επιτροπή μέσα σε τρεις μόνο μέρες (γιατί η λίστα εγκρίθηκε χθες από το ΔΣ) αποφάσισε ποιοι θα είναι οι συμβασιούχοι που ανανεώνουν για ένα χρόνο τη συνεργασία τους με την ΕΡΤ. Απίστευτες κι όμως αληθινές οι ταχείες διαδικασίες των διοικούντων την ΕΡΤ.

Όοοοοοχι, δεν θα πιστέψουμε τις φήμες που ήθελαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ και ενώ ενέκριναν την επιτροπή αξιολόγησης να κυκλοφορεί ήδη η λίστα των εγκεκριμένων συμβασιούχων μέσα στην κλειστή αίθουσα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Αυτά τα διαδίδουν κάποιες… κακές γλώσσες που μάλιστα χαρακτηρίζουν την επιτροπή που συστάθηκε ως… αχυρένια! Εμείς απλώς… θαυμάζουμε και επικροτούμε τις πραγματικές ταχείες διαδικασίες που έκαναν ώστε να προχωρήσουν άμεσα στις προσλήψεις των συμβασιούχων.

Και για να διευκρινίσουμε: δεν γνωρίζουμε –ακόμη!- ποιοι είναι εντός και ποιοι παραμένουν εκτός ώστε να κρίνουμε αν οι ανανεώσεις των συμβασιούχων είναι πράγματι αξιοκρατικές και αυτές που έπρεπε να κάνουν. Αυτό θα μπορούμε να το κάνουμε αφού κυκλοφορήσει η περιβόητη λίστα!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε