Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Γρηγόρης Βαλτινός: «Είναι μαγκιά των τούρκων…»!

Γρηγόρης Βαλτινός: «Είναι μαγκιά των τούρκων…»!

Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς μας, που μας έχει χαρίσει κορυφαίες ερμηνείες, τόσο στο θέατρο, όσο και στην τηλεόραση.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός, αυτή τη βδομάδα φέρνει τον «Κόσμο ανάποδα» και μιλά για όλα: για το θέατρο, αλλά και για τα τούρκικα σίριαλ, δηλώνοντας μάλιστα πως είναι μαγκιά των τούρκων που εξαπλώνονται μέσα από την τηλεόραση –κι όχι μόνο- ενώ μάλιστα, δεν διστάζει να τα βάλει και με τους δικούς μας πολιτικούς που έχουν μάθει, όπως λέει, «να σκύβουν το κεφάλι».

Ο σπουδαίος ηθοποιός είναι καλεσμένος αυτό το Σάββατο, 9 Μαρτίου, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ο κόσμος ανάποδα». Όταν η Σοφία Τσίπα, τον ρωτά αν τον ενοχλούν τα τούρκικα σήριαλ, ομολογεί ότι τον ενοχλούν, αλλά όπως τονίζει
«Μαγκιά τους. Ας ήμασταν και εμείς μάγκες. Η Τουρκία, όπως και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, φροντίζουνε στο να εξαπλωθούνε, να προβάλουν την κουλτούρα τους, την πολιτική τους. Πολύ καλά κάνουν και τους θαυμάζω. Πολύ καλά κάνουν. Μακάρι να το κάνουν και οι δικοί μας πολιτικοί, μακάρι να το κάνανε και οι δικοί μας καναλάρχες. Μακάρι να θέταμε κι εμείς τέτοιους όρους. Εμείς το μόνο που θέτουμε τις περισσότερες φορές είναι το κεφάλι κάτω. Μακάρι να το κάναμε κι εμείς».

Όσο για το αν θα δεχόταν να παίξει σε τούρκικο σήριαλ, ο Γρηγόρης Βαλτινός λέει πως «αν το αντιμετώπιζα σα δουλειά, σαν επάγγελμα ενδεχομένως. Εγώ δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους. Ίσα ίσα πρέπει να σου πω ότι θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο το κάνουνε».

Μετά από μία πολύ πετυχημένη πορεία στο θέατρο και στην τηλεόραση, ο Γρηγόρης Βαλτινός, αποκαλύπτει ότι είχε βάλει τα δικά του όρια, για να δει αν θα παρέμενε στο θέατρο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σε αυτή την τέχνη πρέπει να σε θέλουν. Δεν μπορείς να επιβληθείς ούτε ακόμα κι αν έχεις μπάρμπα τον πρωθυπουργό. Δεν μπορεί δηλαδή να πει ο πρωθυπουργός στο λαό του να σας αρέσει αυτός ο καλλιτέχνης. Ή να πάρει ένα τηλέφωνο και να πει διορίστε τον εκεί. Υπάρχει μια αόρατη καλλιτεχνική αστυνομία που αργά ή γρήγορα θα σε ξεράσει. Έτσι λοιπόν από πολύ νωρίς είχα πει αν δε με θέλει αυτός ο χώρος θα αποχωρήσω αξιοπρεπώς».

Με χιούμορ απαντά όμως και στην ερώτηση αν θα έβγαινε γυμνός στο θέατρο, λέγοντας πως «δεν νομίζω πλέον ότι το γυμνό μου πουλάει. Όταν πούλαγε δεν το έκανα, επομένως το χάσαμε το τρένο αδελφοί. Πάμε παρακάτω…», αλλά διευκρινίζει πως «αν το απαιτούσε ο ρόλος σε μια σειρά ή σε μια ταινία και έκρινα ότι ήταν απαραίτητο, γιατί όχι; Ένα κοστούμι είναι και το γυμνό»!

Περισσότερα όμως, στην εκπομπή «Ο κόσμος ανάποδα» του ΣΚΑΪ με τη Σοφία Τσίπα, που θα προβληθεί αυτό το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 3 και τέταρτο το μεσημέρι.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε