Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο ΣΚΑΪ μπαίνει… στην κουζίνα

Ο ΣΚΑΪ μπαίνει… στην κουζίνα

Ποια έμπειρη ομάδα κρύβεται πίσω από την εκπομπή μαγειρικής με την Ελένη Ψυχούλη

Σιγά που δεν θα έμπαινε κι ο ΣΚΑΪ στο… χορό της «κουτάλας». Ακόμα μία εκπομπή μαγειρικής προστίθεται στις πολλές που ήδη υπάρχουν στο τηλεοπτικό τοπίο το οποίο έχει αρχίσει να μυρίζει έντονα … κουζινίλα!

Η καινούργια εκπομπή έχει τίτλο «Chef στον αέρα» και έρχεται στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 15.00.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου από το κανάλι του Φαλήρου είναι  «μια εκπομπή γεύσεων πληροφοριών και εικόνων από ανθρώπους που έχουν πάθος με το φαγητό και τη γαστρονομία.

Η εκπομπή «Chef στον αέρα» με παρουσιάστρια την  Ελένη Ψυχούλη  θα προβάλλεται καθημερινά και έρχεται για να ικανοποιήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για γνώσεις γύρω από τη γαστρονομία, αλλά συγχρόνως να τέρψει και όσους παρακολουθούν εκπομπές μαγειρικής για το λαχταριστό θέαμα του φαγητού και μόνο!

Η Ελένη Ψυχούλη, δυναμική, ανατρεπτική, ετοιμόλογη και γνώστρια του αντικειμένου, περνάει με ευκολία από τον ρόλο της οικοδέσποινας στο ρόλο του βοηθού σεφ, αλλά μπαίνει και στη θέση του τηλεθεατή που θέλει με εύκολο και γρήγορο τρόπο να γίνει ο σεφ της ζωής του!

Σε κάθε επεισόδιο ένας διαφορετικός καταξιωμένος chef αποκαλύπτει τα μυστικά της τέχνης του. Ο καλεσμένος μαγειρεύει δύο με τρεις συνταγές, έχοντας ως βοηθό την παρουσιάστρια.

Οι συνταγές είναι πρωτότυπες, υγιεινές, δημιουργικές και πάνω απ’ όλα είναι εφικτό να παρασκευαστούν σε κάθε κουζίνα.

Το θέμα της πρώτης εκπομπής (Δευτέρα 25 Οκτωβρίου) είναι η «μαγειρική με εποχικά υλικά». Ποδαρικό στην εκπομπή κάνει ο αγαπημένος Άρης Τσανακλίδης, ο σεφ που πρώτος εισήγαγε τον όρο γκουρμέ στην Αθήνα. Μοιράζεται με τους τηλεθεατές  δυο συνταγές με υλικά του φθινοπώρου που κάνουν θραύση στο εστιατόριό του: μία πολέντα με τριών ειδών μανιτάρια και ένα ριζότο με καλαμπόκι και κολοκύθα. Η Ελένη Ψυχούλη στη στήλη της Δευτέρας «Μην ξοδεύεσαι» φτιάχνει μια γρήγορη και τραγανή τυρόπιτα στο τηγάνι.»

Αυτά αναφέρει το δελτίο Τύπου του ΣΚΑΪ για την καινούργια τους εκπομπή παραθέτοντας επίσης και τα ονόματα όλων των συντελεστών. Αυτό όμως που δεν επισημαίνει είναι ότι η ομάδα που… κρύβεται πίσω από την καινούργια εκπομπή είναι ιδιαίτερα έμπειρη στις εκπομπές μαγειρικής. Βέβαια, για να λέμε και του… καναλιού το δίκιο, είναι δύσκολο να γράψει επίσημα στο δελτίο του τις… κουζινικές εκπομπές που έχει κάνει η ομάδα σε άλλα κανάλια. Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι ο Πάνος Παπαδόπουλος (που είναι στην επιμέλεια της σκηνοθεσίας) και η Ζένια Αναστασιάδου (που κάνει την αρχισυνταξία της εκπομπής) έχουν κάνει πολλές εκπομπές μαγειρικής όπως την «Κουζίνα της μαμάς» με τον Ευτύχη Μπλέτσα ενώ δημιούργησαν και το «Κάτι ψήνεται» στον ALPHA.

Η κουζίνα λοιπόν και τα τηλεοπτικά μαγειρέματα (χωρίς εισαγωγικά στη λέξη και χωρίς… υπονοούμενα) είναι κάτι που έχει αποδειχτεί ότι γνωρίζουν καλά και είναι από τα συν της καινούργιας εκπομπής του ΣΚΑΪ!

Γρηγόρης Μελάς 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε