Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι νικητές και οι χαμένοι στη μάχη της τηλεθέασης

Επειδή τα φετινά τηλεοπτικά προγράμματα των καναλιών λόγω της οικονομικής κρίσης είναι φτωχότερα, τα επιτελεία τους δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις επιδόσεις των σειρών και εκπομπών τους…

στις τηλεθεάσεις προσπαθώντας έτσι να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο από τη διαφημιστική πίτα.

Χθες λοιπόν η μάχη της τηλεθέασης δόθηκε κυρίως ανάμεσα στο MEGA και τον ΑΝΤ1 που συγκέντρωσαν τους περισσότερους τηλεθεατές, αφήνοντας τα υπόλοιπα κανάλια σε χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Συγκεκριμένα, από τις 9 έως τις 10 το βράδυ η σειρά «Πίσω στο σπίτι» σημείωσε 44 μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 44,3 στο δυναμικό κοινό, ποσοστά τηλεθέασης ιδιαίτερα υψηλά, ενώ το «Wipe out» στον ΑΝΤ1 σημείωσε 20,4 και 25,6 αντίστοιχα.

Η υπεροχή των ελληνικών σειρών του MEGA συνεχίστηκε και την επόμενη ώρα, δηλαδή από τις 10 έως τις 11, με το «Με λένε Βαγγέλη» να σημειώνει 34,8 στο γενικό σύνολο και 40 στο δυναμικό κοινό ενώ το «Black out» με τη Νάντια Μπουλέ ανέβασε τα ποσοστά τηλεθέασης του ΑΝΤ1, σημειώνοντας 23,6 και 29,5 αντίστοιχα.

Την επόμενη ώρα όμως, το κανάλι του Αμαρουσίου με τους «Ράδιο αρβύλες» του περνά άνετα στην κορυφή με 34 μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 45,2 στο δυναμικό κοινό και αφήνοντας αρκετά πίσω την «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη που σημείωσε 19,9 και 11,9 αντίστοιχα.

Το συμπέρασμα είναι αυτό που έχουμε αναφέρει πολλές φορές. Ότι οι τηλεθεατές επιλέγουν τις ελληνικές σειρές και εκπομπές και γυρίζουν την πλάτη στα κανάλια που απλώς κάνουν… γεμίσματα στα προγράμματά τους. Σίγουρα είναι δύσκολη οικονομικά περίοδος και τα επιτελεία των σταθμών προβληματίζονται πολύ για να δουν τι μπορούν να κάνουν αλλά το αποτέλεσμα είναι πως όταν δίνεις λίγα εισπράττεις ακόμα λιγότερα…!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε