Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Οι «μηχανές» της ΕΡΤ στο φουλ – Αιφνιδιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα

ΕΡΤ

Κι εκεί που δεν το περιμέναμε οι μηχανές της ΕΡΤ ξεκίνησαν να δουλεύουν. Βέβαια για να λέω την πλήρη αλήθεια δεν μπορεί οι αλλαγές αυτές να αποφασίστηκαν από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι δουλεύουν… υπογείως με σκοπό να ανεβάσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για τη δημόσια τηλεόραση.

Ενώ λοιπόν δικαιολογημένα πιστεύαμε ότι μία ακόμα σεζόν θα χαθεί για την ΕΡΤ τελικά σύντομα… πολύ σύντομα, τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη, θα βγουν στον αέρα καινούργιες ενημερωτικές εκπομπές, με πολλές αλλαγές και… μεταγραφές!

Κατ’ αρχάς η ΕΡΤ μπαίνει ανταγωνιστικά και επιθετικά αφού αποφασίζουν οι εκπομπές τους στην ΕΡΤ1 να ξεκινούν από νωρίς… πολύ νωρίς… πάρα πολύ νωρίς το πρωί! Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου καθημερινά από τις 6 παρά τέταρτο το πρωί θα καλημερίζουν τους τηλεθεατές ο Νίκος Παναγιωτόπουλος -ο οποίος αποχωρεί από την παρουσίαση του βραδινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων- και η Μαρία Πολλάλη με σκοπό έως τις 10 να ενημερώνουν τους τηλεθεατές για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, ενώ θα έχουν φιλοξενούμενους για να αναλύουν και να σχολιάζουν την επικαιρότητα.

Ενδιάμεσα στην εκπομπή θα μεταδίδεται δελτίο ειδήσεων ενώ τη «σκυτάλη» στις 10 και έως τις 12 θα παίρνουν η Μάριον Μιχελιδάκη, ο Νίκος Μερτζάνης και ο Κώστας Λασκαράτος. Αμέσως μετά στον αέρα, αλλά λίγο πιο αργότερα κι όχι στις αρχές του μήνα, κάπου δηλαδή στο τέλος Οκτωβρίου, από τη 1 έως τις 3 θα βγαίνει μία ακόμα ενημερωτική εκπομπή που κύριος άξονάς της θα είναι συνδέσεις με όλη την Ελλάδα. Κάτι δηλαδή σαν την εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» αλλά όχι μόνο με… τουριστική ματιά, θέλοντας να προβάλλει συγχρόνως όσα συμβαίνουν εκεί, καταγράφοντας την καθημερινότητα αλλά και τα προβλήματα των κατοίκων! Στη συνέχεια καθημερινά, στις 3, θα μεταδίδεται το ωριαίο μεσημεριανό κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα.

Αμέσως μετά, στις 4, στο στούντιο της ΕΡΤ από τις αρχές Οκτωβρίου θα βρίσκεται η Κατερίνα Ακριβοπούλου μαζί με ένα πρόσωπο… έκπληξη, που δεν θα προδώσω ακόμα, αφού προς το παρόν ανήκει σε δυναμικό άλλου τηλεοπτικού σταθμού. Μαζί με τις δύο δημοσιογράφους (να, κάτι πρόδωσα!) που… σίγουρα θα έχουν αντίθετη άποψη για πολλά από όσα συμβαίνουν κυρίως στην πολιτική σκηνή, θα είναι μαζί τους για σχολιασμό η  Φώφη Γιωτάκη κι ο Σωτήρης Καψώχας.

Στη συνέχεια του προγράμματος υπάρχει ακόμα… κενό που θα καλυφθεί κι αυτό… αιφνιδιαστικά έως το τέλος Οκτωβρίου κι αφού βγουν πρώτα οι άλλες εκπομπές. Αλλά για τη ζώνη 6 με 9 σκέφτονται να εντάξουν κάποια αθλητική εκπομπή αλλά και σειρά, ενώ εξετάζουν σατιρικές εκπομπές που έχουν υποβληθεί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Γιώργο Μητσικώστα, Δημήτρη Σταρόβα και Λευτέρη Ελευθερίου. Όχι μαζί… ξεχωριστά και… εναλλασσόμενα! Αλλά όπως σας είπα αυτά… εν καιρώ…!

Σύντομα όμως, μαζί με το υπόλοιπο πρόγραμμα στις αρχές του επόμενου μήνα θα βγει και το ανανεωμένο κεντρικό βραδινό δελτίο ειδήσεων με παρουσιάστρια πλέον… επίσημα τη Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Αμέσως μετά στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 θα υπάρχουν ταινίες και σειρές κυρίως παραγωγής BBC, ενώ όλα τα talk show που θα βγουν θα ξεκινούν αργά, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Αξίζει να αναφέρω ότι σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές στόχος υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΡΤ είναι να καταγράφονται όλες οι απόψεις, τόσο… εκ Μαξίμου βεβαίως βεβαίως, όσο όμως και αντιπολιτευτικές. Το τι θα γίνει θα το διαπιστώσουμε από τις αρχές Οκτωβρίου που θα βγει στον αέρα το καινούργιο πρόγραμμα που όπως αποδείχτηκε προετοιμαζόταν αρκετό καιρό και όπως φαίνεται κάποιοι στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής το έχουν πάρει σοβαρά και… ανταγωνιστικά…!

 

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις