Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Παράθυρο για συμφωνία – Ανατροπή της τελευταίας στιγμής

Παράθυρο για συμφωνία – Ανατροπή της τελευταίας στιγμής

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής στις Βρυξέλλες. Σε συνάντηση της τελευταίας στιγμής σήμερα το πρωί και λίγο πριν η ελληνική αντιπροσωπεία ανεβεί στο αεροπλάνο για την Αθήνα, έγιναν επαφές εκτός προγράμματος και βρέθηκαν κοινοί τόποι ανάμεσα στις διαπραγματευτικές ομάδες, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών και έκλεισαν όλα σχεδόν τα ζητήματα, με εξαίρεση δύο-τρία μικρά, όπως λένε χαρακτηριστικά.

 

Ετσι, τώρα μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα και συμφωνία στις 7 Απριλίου στο Eurogroup. Το τί μεσολάβησε δεν είναι ακόμα γνωστό, αφού χτες τη νύχτα μετά τη 1.25 η ενημέρωση που υπήρχε ήταν “Τελειώσαμε. Επιστρέφουμε Αθήνα όπως ήταν προγραμματισμένο”. Το τι ακριβώς μεσολάβησε δεν είναι ακόμα γνωστό. Η μόνη φράση που ακούστηκε ήταν “άνωθεν εντολές”.

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο newsit.gr το εξής: «Η διαδικασία των Βρυξελλών ολοκληρώνεται εντός της ημέρας ή αύριο απομένει να ρυθμιστούν δυο τρεις λεπτομέρειες και οι υπουργοί επιστρέφουν στην Αθήνα».

Την άποψη ότι σημειωθηκε “κάποια” προοδος στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες μεταξύ θεσμών και ελληνικής πλευράς, εξέφρασε και εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Η δήλωση του εκπροσώπου είναι η εξής: «Κάποια προοδος σημειώθηκε στο γύρο των διαπραγματεύσεων αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μεταξύ όλων των πλευρών από τις έδρες τους με στόχο να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση».

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε