Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η μεγάλη κλοπή! Ένας μισθός και μία σύνταξη στο κράτος! Ποιοι χάνουν

Η μεγάλη κλοπή! Ένας μισθός και μία σύνταξη στο κράτος! Ποιοι χάνουν

– 230.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν επιπλέον φόρο λόγω μείωσης του αφορολόγητου
– Στα 1.200 ευρώ ο επιπλέον φόρος για εφέτος για όσους έχουν ένα μέσο εισόδημα
– Μια, μία οι δόσεις που πρέπει να πληρωθούν ως και τον Ιανουάριο του 2018 για φόρους και τέλη

Δεν είναι μόνο ο φόρος εισοδήματος, δεν είναι μόνο ο ΕΝΦΙΑ είναι μαζί και τα τέλη. Οι φορολογούμενοι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχουν παρά να πληρώσουν 10,67 εκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία. Ουσιαστικά δουλεύουμε, όπως δείχνουν τα στοιχεία επτά μήνες για να πληρώσουμε το Κράτος και τα πραγματικά έσοδα του κάθε νοικοκυριού είναι όσα απομένουν τους υπόλοιπους πέντε μήνες.

Από σήμερα 31 Ιουλίου, οπότε πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, ξεκινάει μια περίοδος φωτιά για την τσέπη του φορολογούμενου.

Μέχρι 31 Ιουλίου η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος

 
Έως 29 Σεπτεμβρίου η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος 

 
Στις 29 Σεπτεμβρίου η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ 

 
Έως 31 Οκτωβρίου η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ

 
Μέχρι 31 Οκτωβρίου οι δηλώσεις ΦΠΑ για το γ’ τρίμηνο του 2017

 
Έως 30 Νοεμβρίου η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος

 
Στις 29 Δεκεμβρίου η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ 

 
Έως 29 Δεκεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ 

 
Μέχρι 31 Ιανουαρίου η πέμπτη δόση του ΕΝΦΙΑ

 

 
Με το αφορολόγητο, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις να πέφτει από τα 9.545 ευρώ στα 8.636 ευρώ είναι 230.000 οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες που εφέτος θα δουν τους φόρους τους να αυξάνονται, οι οποίοι μαζί με άλλους 1,3 εκατομμύρια να καταβάλλουν μέσα στο επόμενο διάστημα 3,7 δισ. για τον φόρο εισοδήματος.

Όπως προέκυψε από την εκκαθάριση, το 41,58% των φορολογικών δηλώσεων ήταν χρεωστικές. Συνολικά, οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλλουν 3,6 δισ. ευρώ, δηλαδή 1.450 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας. Η πληρωμή του φόρου θα πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις, με την προθεσμία για την καταβολή της πρώτης να λήγει τη Δευτέρα. Η δεύτερη δόση πρέπει να καταβληθεί έως τις 29 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου.
Λόγω της παράτασης στην υποβολή των δηλώσεων, πήγε πιο κάτω ο προσδιορισμός του ΕΝΦΙΑ και έτσι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν υποχρεώσεις. Η συνέχεια όμως είναι δύσκολη. Έως τις 29 Σεπτεμβρίου πρέπει να πληρωθούν 1,85 δις ευρώ για την 1η δόση του ΕΝΦΙΑ και την 2η διμηνιαία του φόρου εισοδήματος. Τον Οκτώβριο μας περιμένει η 2η δόση του ΕΝΦΙΑ, ύψους 620 εκατομμυρίων ευρώ. Τον Νοέμβριο οι 3ες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του Φόρου Εισοδήματος φθάνουν αθροιστικά τα 1,85 δις ευρώ, ενώ τον Δεκέμβριο, οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά 1,72 δις ευρώ, για την 4η δόση του ΕΝΦΙΑ και τα Τέλη Κυκλοφορίας.
Αυτός ο «Γολγοθάς» τελειώνει τον Ιανουάριο με την 5η δόση του ΕΝΦΙΑ, ύψους περίπου 550 εκατομμυρίων ευρώ, με τους φορολογούμενους να έχουν κληθεί, το εν λόγω διάστημα, να πληρώσουν συνολικά 7,9 δις ευρώ για ΕΝΦΙΑ, Φόρο Εισοδήματος και Τέλη Κυκλοφορίας.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε