Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέο μήνυμα Λαγκάρντ για το χρέος: Είτε το κάνετε βιώσιμο και συμμετέχουμε είτε…

Νέο μήνυμα Λαγκάρντ για το χρέος: Είτε το κάνετε βιώσιμο και συμμετέχουμε είτε…

Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για να γίνει βιώσιμο και μεταρρυθμίσεις ώστε να δεχτεί το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα ζήτησε για άλλη μια φορά η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Το θέμα του χρέους, πρέπει να λυθεί, είπε και στόχος της ήταν να την ακούσουν οι Ευρωπαίοι.

Για άλλη μια φορά, η Κριστίν Λαγκάρντ έδειξε ότι το Ταμείο δεν αλλάξει ούτε κατ’ ελάχιστο τη θέση του για το θέμα του ελληνικού χρέους. Σε εκδήλωση της οργάνωσης CSIS Smart Women, το βράδυ της Τρίτης (07.03.2017), στάθηκε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων, στέλνοντας μήνυμα για το θέμα του χρέους.

Όπως αναφέρει το mignatiou.com επικαλούμενο την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον Λένα Αργύρη, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι το θέμα του ελληνικού χρέους πρέπει να λυθεί και οι μεταρρυθμίσεις να προχωρήσουν προκειμένου το ταμείο να συνεχίσει να βρίσκεται στην Ελλάδα. Είτε το χρέος θα γίνει βιώσιμο και το Ταμείο θα δώσει χρήματα είτε θα αντιμετωπιστεί αλλιώς από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ θα μείνει εκτός, είπε η Λαγκάρντ.

Η λύση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πρέπει να είναι συνδυαστική και να περιλαμβάνει από τη μία επέκταση ωριμάνσεων και από την άλλη μείωση-κλείδωμα των επιτοκίων, σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ. Κατά την Κριστίν Λαγκάρντ, ο συνδυασμός θα πρέπει να ισχύσει για μια μακρά περίοδο.

Όταν δε κλήθηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση, η Λαγκάρντ, είπε ότι το ΔΝΤ εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πρόγραμμα με την Ελλάδα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε