Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Χουλιαράκης ενημερώνει το EuroWorking Group για τη συμφωνία

Ο Χουλιαράκης ενημερώνει το EuroWorking Group για τη συμφωνία

Στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο EuroWorking Group που ξεκινάει στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Το EWG θα εξετάσει τη συμφωνία που επετεύχθη τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης (02.05.2017) ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff level agreement), μεταξύ θεσμών και της Αθήνας θα είναι στο επίκεντρο του EWG, όπως σημείωσε πηγή της ευρωζώνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης θα ενημερωθούν για την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας και τα προαπαιτούμενα που πρέπει να εφαρμοστούν για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Το EuroWorking Group είναι αυτό που θα κληθεί, επίσης, να εξετάσει σε επόμενο στάδιο την «έκθεση συμμόρφωσης» των θεσμών για τα προαπαιτούμενα και τα βασικά νομοσχέδια που πρέπει να περάσουν από την ελληνική Βουλή.

«Η πολιτική έγκριση προβλέπεται να δοθεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου» σημείωνε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι εφόσον γίνει και αυτό, αμέσως μετά θα προχωρήσουν οι διαδικασίες έγκρισης από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια και τελικά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα εγκρίνει την επόμενη δόση και την εκταμίευσή της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε