Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι νέες αντικειμενικές τιμές προκαλούν τεράστιες μειώσεις στα τεκμήρια

Οι νέες αντικειμενικές τιμές προκαλούν τεράστιες μειώσεις στα τεκμήρια

Οι αναδρομικές αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες προκαλούν μείωση κατά 28,57% στα τεκμήρια διαβίωσης, για το φορολογικό έτος 2015, για τις κατοικίες χιλιάδων φορολογουμένων. Διαβάστε ποιές είναι αυτές οι περιοχές και τους μεγάλους κερδισμένους.

Πολύ μεγάλη μείωση, κατά 28,57%, τεκμηρίων στις περιοχές που αποκαλούνται ως ”ρετιρέ” φέρνει αυτόματα η αναδρομική μείωση των αντικειμενικών αξιών.
Μεγάλοι ωφελημένοι είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές όπου οι τιμές ζώνης κυμαίνονταν από 2.850 έως 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο πριν τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Οι περιοχές στις οποίες μειώνονται τα τεκμήρια διαβίωσης είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Ελληνικό, η Νέα Ερυθραία, το Παλαιό Φάληρο, ο Πειραιάς, η Βούλα, η Βουλιαγμένη, το Πόρτο Ράφτη, οι Σπέτσες, η Υδρα και ορισμένες άλλες ακόμη αστικές περιοχές.

Γιατί γίνεται η μείωση στα τεκμήρια

Σύμφωνα με τη νομοθεσία τα ποσά των τεκμηρίων διαβίωσης για τα διαμερίσματα και τις μονοκατοικίες που χρησιμοποιούν οι φορολογούμενοι κλιμακώνονται με βάση τις αντικειμενικές αξίες των συγκεκριμένων ακινήτων.
Τα τεκμήρια προσαυξάνονται κατά 40% για κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με αντικειμενική τιμή ζώνης πάνω από 2.800 ευρώ και έως 4.999 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Άρα λοιπόν μετά τις μειώσεις στις αντικειμενικές όσες περιοχές πέφτουν κάτω από το όριο των 2.800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, τα τεκμήρια διαβίωσης των κατοικιών χάνουν την προσαύξηση του 40% και έτσι μειώνονται αυτόματα κατά ποσοστό 28,57%.

Πηγή Ναυτεμπορική

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε