Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης στο newsit.gr: Καθυστέρησα λόγω κίνησης – Τώρα θα γυρίσω όλη την Ελλάδα

Άδωνις Γεωργιάδης στο newsit.gr: Καθυστέρησα λόγω κίνησης – Τώρα θα γυρίσω όλη την Ελλάδα

– Η δύσκολη προσπάθεια που κάναμε με τους συνεργάτες μου δεν πήγε χαμένη είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο newsit.gr
– Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή έκανε τελικά δεκτή την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας
– Την κατέθεσε… τρέχοντας αλλά καθυστέρησε 8 λεπτά και αρχικά δεν έγινε δεκτή
– Πυρ ομαδόν κατά του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου από Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη
– Ξένοι στο ίδιο κόμμα Μεϊμαράκης και Σαμαράς
– Ο ψυχρός “διάλογος” Ντόρας Μπακογιάννη – Κυριάκου Μητσοτάκη

Η κίνηση σε μια διασταύρωση ήταν η αιτία που καθυστέρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης να καταθέσει, το απόγευμα της Παρασκευής (02/10/2015) την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Το… αποκάλυψε ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ στο newsit.gr, ευχαριστώντας τα μέλη της ΚΕΦΕ για την απόφασή τους να κάνουν, τελικά, αποδεκτή την υποψηφιότητά του.

Η τυπολατρεία των μελών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, που αρχικά δεν έκαναν δεκτή την υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη, που αν και έκανε… σπριντ καθυστέρησε 8 λεπτά να την καταθέσει, έφερε στην επιφάνεια τον εσωκομματικό “πόλεμο” στις τάξεις του κόμματος, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αδειάζει δημόσια τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο από το βήμα της Κ.Ο. αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει το ίδιο, μέσω Facebook.

Ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, όμως, κράτησε χαμηλούς τόνους, έδωσε… δίκιο στα μέλη της ΚΕΦΕ παραδεχόμενος ότι τυπικά η υποψηφιότητά του δεν ήταν… εντός προθεσμίας και άρα η αρχική απόφαση ήταν σωστή. Παρ’ όλα αυτά έκανε ένσταση, την οποία κέρδισε. “Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά που μια προσπάθεια, πολύ δύσκολη, που κάναμε με τους συνεργάτες μου, δεν πήγε χαμένη” είπε ο κ. Γεωργιάδης στο newsit.gr μετά την απόφαση της ΚΕΦΕ να γίνει δεκτή η υποψηφιότητά του.

Μάλιστα ευχαρίστησε τον Ανδρέα Παπαμιμίκο και τα μέλη της ΚΕΦΕ που τελικά τον… δικαίωσαν. “Εγώ δεν τους κατηγόρησα. Θεωρώ ότι η χθεσινή τους απόφασή τους ήταν απολύτως μέσα στα πλαίσια του καταστατικού μας. Εγώ καθυστέρησα, άρα η ευθύνη ήταν δική μου”. Όσο γιατί καθυστέρησε; Λόγω κίνησης! “Καθυστέρησα στο δρόμο, σε μια διασταύρωση 4-5 λεπτά όπου υπήρχε πρόβλημα λόγω κίνησης. Αυτοί ήταν οι λόγοι ανωτέρας βίας που επικαλέστηκα”, είπε.

Όσο για τις επόμενες κινήσεις του; “Θα γυρίσω όλη την Ελλάδα, θα πάω παντού και θα προσπαθήσω να δώ όλα τα στελέχη μας, να σφίξω χέρια και να εξηγήσω τις πολιτικές μου θέσεις και το όραμά μου για τη Νέα Δημοκρατία. Θέλουμε μια ΝΔ ανοιχτή στην κοινωνία, που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και μια νέα δημοκρατία που για τις ιδέες της θα μάχεται με υπερηφάνεια”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε και μια… “καλή” κουβέντα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. “Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε ελληνική κυβέρνηση, γιατί η επιτυχία της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης είναι επιτυχία της χώρας. Αυτή η κυβέρνηση τι επιτυχία να έχει; Είδατε τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα με τον Κλίντον…”.

Ακούστε εδώ τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη στο newsit.gr

 

 Η απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής για την υποψηφιότητα Άδωνι

Νωρίς το πρωί της Κυριακής συνεδρίαση η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ για να εξετάσει την ένσταση που κατέθεσε την Παρασκευή ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά της απόφασης να απορριφθεί αρχικά ο φάκελος της υποψηφιότητάς του, η οποία δεν είχε γίνει δεκτή λόγω εκπρόθεσμης κατάθεσής της.

Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ αναφέρει:

1) Έκανε τύποις δεκτή την ένσταση.
2) Εξέτασε την ένσταση κατ’ ουσία και αποφάσισε να την κάνει αποδεκτή, κατά πλειοψηφία για τους λόγους ανωτέρας βίας που αναφέρονται σ’ αυτήν σε συνδυασμό με τις προφορικές εξηγήσεις που έδωσε ενώπιόν της ο ενιστάμενος ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν ενημέρωσε την ΚΕΦΕ, ως όφειλε, για την πιθανή καθυστέρηση της προσέλευσής του. Πέραν της ένστασης και των προφορικών εξηγήσεων του ενιστάμενου, η ΚΕΦΕ έλαβε υπόψη της και συνεκτίμησε τις απόψεις που εξέφρασαν δημόσια και οι υπόλοιποι υποψήφιοι.
3) Προχώρησε σε αποσφράγιση του φακέλου της υποψηφιότητας του ενιστάμενου, χωρίς την παρουσία του και διαπίστωσε την ύπαρξη των υπογραφών 50 μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Κατά τα λοιπά, θα ακολουθήσει και στην περίπτωση του κ. Γεωργιάδη η ίδια διαδικασία εξέλιξης των υπογραφών που συνοδεύουν την υποψηφιότητά του, η οποία ακολουθείται και για τους άλλους τρεις υποψηφίους που ανακοινώθηκαν χθες, μετά το πέρας της οποίας η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα προβεί στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων και την έκδοση των σχετικών ανακοινώσεων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε