Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Υποψήφιος ο Άδωνις Γεωργιάδης! Δεκτή η ένσταση! “Αντίπαλος μόνο ο Αλέξης Τσίπρας – Θα τον κερδίσω”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Τελικά κατεβαίνει στην “αρένα της διαδοχής” για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας ο Άδωνις Γεωργιάδης
– Η ΚΕΦΕ έκανε δεκτή την ένστασή του αφού πρώτα κρίθηκε εκπρόθεσμη η υποψηφιότητά του για… 8 λεπτά
– Καμία αιχμή παρά τις χθεσινές αντιδράσεις για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο τον οποίο ευχαρίστησε προσωπικά
– “Με συγκίνησε η στήριξη του Αντώνη Σαμαρά” τόνισε ο υποψήφιος, πλέον, αρχηγός της ΝΔ
– “Δεν υπάρχουν ανταγωνιστές για την αρχηγία, μόνο συναγωνιστές”

Από “χίλια κύματα” πέρασε η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο τελικά είχε αίσιο τέλος για τον ίδιο. Η ΚΕΦΕ συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου με θέμα την ένσταση του βουλευτή της ΝΔ, μετά την εκπρόθεσμη -κατά 8 λεπτά- κατάθεση του φακέλου του, το απόγευμα της Παρασκευής.

Μία απόφαση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της “γαλάζιας παράταξης”, με όλους τους υποψηφίους (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας) να την καταδικάζουν, την στιγμή μάλιστα που στον… “χορό” μπήκαν και δύο πρώην πρωθυπουργοί, οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής που επίσης ήταν αντίθετοι στο σκεπτικό της ΚΕΦΕ.

Οι αντιδράσεις είχαν να κάνουν με την “τυπολατρία” από την οποία χαρακτηρίστηκε η συγκεκριμένη απόφαση, αφού ο Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε… τρέχοντας με τις 50 υπογραφές στο χέρι στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, ωστόσο 8 λεπτά μετά τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε και έληγε η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων. 

 

Η δήλωση Γεωργιάδη

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: “Ενημερώθηκα από τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ ότι έγινε δεκτή η ένστασή μου.

Η απόφαση της ΚΕΦΕ ήταν τυπικώς ορθή γι’ αυτό δεν κατηγόρησα κανέναν. Ήταν δικό μου σφάλμα ότι καθυστέρησα και δεν ενημέρωσα. Δεν θέλω να υπάρχει καμία αιχμή. Να ευχαριστήσω τα μέλη της για την σημερινή συνεδρίαση και ιδιαίτερα τον κύριο Παπαμιμίκο,

Ο πρώτρος που με πήρε τηλεφωνο ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που μου είπε ότι διαφωνεί πλήρως και θα κάνει τα πάντα για να ανατραπεί η απόφαση. Είμαστε συναγωνιστές, έχω μόνο φίλους. Αντίπαλός μου είναι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας τον οποίο θα κερδίσω αν με εκλέξουν πρόεδρο οι Νεοδημοκράτες.

Θα ξεχωρίσω την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά που με συγκίνησε με την στάση του. Η ΝΔ θα βγει πιο δυνατή, πιο ενωμένη. Πάμε να κάνουμε τη ΝΔ δυνατή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 50 γενναίους που υπέγραψαν την υποψηφιότητά μου και τους χιλιάδες που με υποστηρίζουν”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε