Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανθελληνικό παραλήρημα κατά την επίσκεψη Κοτζιά στην Αλβανία – Τσάμηδες αποδοκίμασαν τον Έλληνα υπουργό στα Τίρανα!

Ανθελληνικό παραλήρημα κατά την επίσκεψη Κοτζιά στην Αλβανία – Τσάμηδες αποδοκίμασαν τον Έλληνα υπουργό στα Τίρανα!

– Πρόκληση με την ανοχή των αλβανικών αρχών! Ομάδες Τσάμηδων διαδηλωτών προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο κτίριο του υπουργείου
– Φώναζαν: «Τσαμουριά μητέρα μας περίμενέ μας»
– Οργανωτής της κινητοποίησης, ήταν το κόμμα των Τσάμηδων Δικαιοσύνης Ένταξης και Ενότητας, που συγκυβερνά με τον Εντι Ράμα
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ

Ένα πρωτοφανές περιστατικό, το οποίο δεν συναντά κανείς σε μια επίσημη επίσκεψη κυβερνητικού αξιωματούχου και μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών, έγινε στα Τίρανα τα οποία επισκέπτεται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ομάδες Τσάμηδων διαδηλωτών επιχείρησαν, υπό την ανοχή των αρχών, να εμποδίσουν την είσοδο του κ.Κοτζιά, στο κτίριο του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον ομόλογό του Ντιτμιρ Μπουσάτι. Οι διαδηλωτές είχαν καταλάβει το χώρο μπροστά στο ΥΠΕΞ και φώναζαν συνθήματα όπως «Τσαμουριά μητέρα μας περίμενέ μας» και «καταργείστε το εμπόλεμο».

Τελικά, και αφού οι διαδηλωτές “έκαναν την δουλειά τους” δόθηκε εντολή στην αστυνομία να τους απομακρύνει αλλά όχι πολύ μακριά αφού παραμένουν σε μικρή απόσταση και συνείζουν να φωνάζουν ανθελληνικά συνθήματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι την κινητοποίηση οργάνωσε το κόμμα των Τσάμηδων Δικαιοσύνης Ένταξης και Ενότητας, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση του κ. Εντι Ράμα.

Σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή, πληροφορίες, τις οποίες διέψευδαν κύκλοι της ελληνικής αποστολής, ανέφεραν ότι η αλβανική πλευρά πρότεινε να εισέλθει η ελληνική αντιπροσωπεία στο κτίριο από διπλανή πόρτα, συνάντησε όμως την κατηγορηματική άρνηση του κ. Κοτζιά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε