Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

ΕΣΡ – Βύρων Πολύδωρας: Έτσι μου πρότεινε ο Τσίπρας να γίνω πρόεδρος! “Δεν είμαι κολλητός του Χριστοφοράκου, γι’ αυτό δεν με θέλει η ΝΔ”

ΕΣΡ – Βύρων Πολύδωρας: Έτσι μου πρότεινε ο Τσίπρας να γίνω πρόεδρος! “Δεν είμαι κολλητός του Χριστοφοράκου, γι’ αυτό δεν με θέλει η ΝΔ”

– Ο Βύρων Πολύδωρας αποκάλυψε στην ΕΡΤ τον διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα
– Ο Πρωθυπουργός του τηλεφώνησε πριν αναχωρήσει για τον Αη Στράτη, εν όψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου
– “Πυρά” κατά της Νέας Δημοκρατίας
– “Δεν μου μιλούν, με συκοφαντούν και με χτυπάνε μέσω των μίντια”

Τον διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και πώς ο Πρωθυπουργός τού πρότεινε να γίνει υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ αποκάλυψε ο Βύρων Πολύδωρας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Τσίπρας του τηλεφώνησε και του είπε: “Τι θα έλεγες να γίνεις πρόεδρος του ΕΣΡ;”, με τον κ. Πολύδωρα να απαντά “Ευχαριστώ, αλλά έχω πολλούς εχθρούς”. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εξήγησε ότι αναφερόταν στην ηγετική ομάδα της ΝΔ. “Δεν μου μιλούν, με συκοφαντούν και με χτυπάνε μέσω των μίντια”, είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Πολύδωρα, ο Πρωθυπουργός τού απάντησε: “Ναι, αλλα έχεις και πολλούς φίλους”. Έτσι, ο Βύρων Πολύδωρας του είπε: “Αποδέχομαι, γιατί είμαι μαχητής και είναι τιμητική η πρόσκληση και δεν φοβάμαι τα ρίσκα. Αποδέχομαι την πρόκληση. Περισσότερο επενδύω στη σοφία των πολιτκών που θα πάρουν την απόφαση να με βγάλουν”.

Ο διάλογος έγινε πριν το ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Σαμοθράκη για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, την 28η Οκτωβρίου, στον Άη Στράτη.

 

“Πυρά” σε ΝΔ

 

Ο Βύρων Πολύδωρας σχολίασε τις έντονες αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας για την υποψηφιότητά του, απαντώντας πως “Δεν πληρώ τις προϋποθέσεις γιατί δεν είμαι κολλητός του Χριστοφοράκου”.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Στενοχωρήθηκα πολύ με τη στάση της ΝΔ. Νιώθω σαν να έπεσε πάνω μου σεισμός, χειρότερος της Ιταλίας. Θέλω να σημειώσω με πικρία ότι δεν εκφράζει αυτή η θέση της ΝΔ, όλη τη ΝΔ. Οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ είναι μαζί μου. Ο πολύς κόσμος της ΝΔ είναι μαζί μου. Αυτοί κάνουν τακτικισμούς να ρίξουν την κυβέρνηση και να προχωρήσουν τις φιλοδοξίες τους”.

Και συνέχισε, λέγοντας πως: “Ο Σαμαράς και η παρέα του ήθελαν να με εξοντώσουν”.

Υπενθυμίζουμε ότι η χθεσινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήριζε ακατάλληλο τον Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ.

Αναλυτικά ανέφερε:

“Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ., αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. στον κ. Παππά.
Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα. Η στελέχωση του Ε.Σ.Ρ. με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε