Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ: Ο Μεϊμαράκης πετάει το γάντι στον Σαμαρά – Μπάχαλο η ΝΔ!

Εκλογές ΝΔ: Ο Μεϊμαράκης πετάει το γάντι στον Σαμαρά – Μπάχαλο η ΝΔ!

– Σήμερα Τρίτη στις 19:00 θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας
– 13 και 20 Δεκεμβρίου η πρόταση για νέες κάλπες για την αρχηγία του κόμματος
– Αιχμές Μεϊμαράκη κατά του Σαμαρά για την εταιρεία που προκάλεσε στο εκλογικό φιάσκο
– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Μεϊμαράκη συνέστησε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση
– Επιμένει να μην παραιτείταιί ο Απόστολος Τζιτζικώστας που ζητά debate με τον κ. Μεϊμαράκη
– Αντίθετα Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης παραιτήθηκαν από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι
– Νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ την Τρίτη για τις νέες εκλογές παρά το γεγονός πως ρεζίλεψαν την αξιωματική αντιπολίτευση

Υπό παραίτηση τελεί τελικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα γίνει την Τρίτη στις 19:00 σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα. Ωστόσο, πληροφορίες ααφέρουν ότι αν ο Αντώνης Σαμαράς δηλώσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, τότε ο τελευταίος δεν θα παραιτηθεί!

Αν δεν γίνει αυτό, τότε ο κ. Μεϊμαράκης όπως ορίζει και το καταστατικό θα ορίσει διάδοχο και άρα μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, τον νυν γραμματέα της ΚΟ, Γιάννη Πλακιωτάκη. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαμαράς θα απουσιάζει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής αναμένεται να ακούσει μόνο την ομιλία του κ. Μεϊμαράκη και να αποχωρήσει. Βέβαια ο κ. Καραμανλής ήδη φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος και λυπημένος για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και προς το παρόν δεν προβλέπεται να προβεί σε οποιαδήποτε παρέμβαση.

Παρών στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας θα είναι και ο περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σε αντίθεση με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από το αξίωμά του, όπως έχουν κάνει ήδη ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Πάντως το κλίμα μέχρι τώρα είναι ενδεικτικό για το τι θα επικρατήσει μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Ήδη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει δείξει τις προθέσεις του, καθώς είναι οργισμένος και δεν το κρύβει εξαπολύοντας μύδρους κατά πάντων.

Πέρα από τις πρωινές δηλώσεις, μέσω κύκλων ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επανήλθε το απόγευμα εξαπολύοντας νέες σφοδρές επιθέσεις κατά του Αντώνη Σαμαρά, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Μάκη Βορίδη.

Σύμφωνα λοιπόν με τους κύκλους του κ. Μεϊμαράκη, η δήλωση του κ. Σαμαρά, επισημαίνουν πως επιβεβαιώνονται όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης ότι δηλαδή ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας.

Και αναφέρουν οι κύκλοι του κ. Μεϊμαράκη για τον κ. Σαμαρά: “Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη”;

Από τα πυρά του κ. Μεϊμαράκη δεν ξέφυγε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα. Επισημαίνουν λοιπόν οι κύκλοι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας πως “του είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, που είχε αναπτύξει ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά)”.

Λάβρος και ιδιαίτερα επιθετικός εμφανίζεται ο κ. Μεϊμαράκης απέναντι στον κ. Τζιτζικώστα τον οποίο καλεί εκ νέου να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους – αναφέρουν οι κύκλοι -θα επανέλθει. Μάλιστα θέτει και το ρητορικό ερώτημα αφού ο κ. Τζιτζικώστας ισχυρίζεται πως θα κερδίσει γιατί δεν παραιτείται από τώρα.

Και συνεχίζουν οι κύκλοι του κ. Μεϊμαράκη κατά του κ. Τζιτζικώστα: “και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο», ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει”.

Οι κύκλοι θυμίζουν πως ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την κοινοβουλευτική ομάδα και την πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και θυμίζει και το αποτέλεσμα των εκλογών, λέγοντας πως έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Και καταλήγει: “μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους Κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε”.

Οι κύκλοι του κ. Μεϊμαράκη δεν άφησαν παραπονούμενο και τον κ. Βορίδη για τον οποίο ήταν πραγματικό κόλαφος. Αναφέρουν συγκεκριμένα πως οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε