Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Επιβεβαιώνει το “βέτο” στην Σύνοδο Κορυφής το Μαξίμου

Επιβεβαιώνει το “βέτο” στην Σύνοδο Κορυφής το Μαξίμου

Με ένα σημείωμα το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς τα σενάρια και τις πληροφορίες που κυκλοφορούν από το βράδυ της Δευτέρας που θέλουν την ελληνική κυβέρνηση να θέτει βέτο στην Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης.

Με κομψό τρόπο αλλά σαφή πηγές του Μαξίμου αναφέρουν:

«Πάντοτε εν όψει των Ευρωπαϊκών Συνόδων λαμβάνουν χώρα προπαρασκευαστικές συζητήσεις για τη σύνταξη των διακηρύξεων/ανακοινωθέντων. Κατά τη διαδικασία αυτή γίνεται πολιτικός διάλογος ώστε να διαμορφωθεί το κοινό έδαφος μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Αυτή είναι μία πάγια διαδικασία που δεν σχετίζεται άμεσα με τα ειδικά συμφέροντα και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε κράτος μέλος».

Και καταλήγουν: «Η ελληνική Κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτών ακριβώς των προπαρασκευαστικών συζητήσεων εν όψει τις Επετειακής Συνόδου τόνισε εκτός των άλλων την ανάγκη η Διακήρυξη της Ρώμης να εμπλουτισθεί έτσι ώστε να αναδεικνύει τη σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την προστασία των εργαζομένων.
Η ελληνική πρόταση άλλωστε σηματοδοτεί την ανάγκη για διαρκή μέριμνα της ΕΕ για την προστασία των εργαζομένων που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε