Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Γιατί κερνούσαν σοκολατάκια στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ Αρχείου
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ Αρχείου

Ενθουσιασμένοι ήταν… άπαντες στη Νέα Δημοκρατία με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά. Και ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός, που συνεργάτες του κερνούσαν… σοκολατάκια!

Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, μία μόνο ωφέλιμη απόφαση μπορείτε να πάρετε. Να παραιτηθείτε», οι βουλευτές του κόμματος ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Σύμφωνα με Το Βήμα, από τα ορεινά της Βουλής, όπου συνηθίζει να κάθεται ο Κώστας Καραμανλής, ακούστηκε η εξής ατάκα από τον πρώην πρωθυπουργό: «Απόψε ο Μητσοτάκης έγινε αρχηγός».

Ο ενθουσιασμός στο γαλάζιο στρατόπεδο συνοψίζεται και στα επιφωνήματα ενθουσιασμού της Ντόρας Μπακογιάννη όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και αδερφός της) ολοκλήρωσε την ομιλία του. «Είναι το κύτταρο της οικογενείας που δουλεύει, ρε παιδιά, ο Μητσοτάκης ήταν αχτύπητος», έλεγε και αποκάλυπτε ότι δεχόταν για τον αδελφό της συγχαρητήρια από βουλευτές όλων των κομμάτων εκτός εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.

Ο ενθουσιασμός από τα έδρανα της ΝΔ συνεχίστηκε με συνεχείς παρεμβάσεις και με συνθήματα τύπου «Μουζάλας- Μουζάλας» από τους Άδωνι Γεωργιάδη, Σοφία Βούλτεψη, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργο Κουμουτσάκο και Χαράλαμπο Αθανασίου όταν στο βήμα βρισκόταν ο Πάνος Καμμένος.

Και τα… επινίκια συνεχίστηκαν αργότερα στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ, όπου κερνούσαν σοκολατάκια και τρουφίτσες, παρουσία και της Αλεξίας Μπακογιάννη.

Πηγή: Το Βήμα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε