Πολιτική

Ένταση στο νοσοκομείο Λαμίας με τον Άδωνι Γεωργιάδη στα εγκαίνια νέου τμήματος

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους συγκεντρωμένους να σεβαστούν την παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας - «Αν στη θέση του ήταν ένας ιμάμης και ευλογούσε τη Χαμάς, θα τον σέβεστε – γιατί όχι και έναν Ορθόδοξο Μητροπολίτη;»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης (31.07.2025) κατά την τελετή εγκαινίων του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, παρουσία του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ομάδα διαμαρτυρομένων είχε συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου Λαμίας, επιχειρώντας να εισέλθει στον χώρο της εκδήλωσης όπου θα έδινε το παρών ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η αστυνομία, γράφει το lamiafm1.gr, επιχείρησε να τους συγκρατήσει, ωστόσο υπήρξε ένταση και στιγμιαίες συμπλοκές ανάμεσα στις δύο πλευρές. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν και η εκδήλωση συνεχίστηκε, με τους διαμαρτυρόμενους να μετακινούνται σε πίσω σημείο του χώρου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Άδωνης Γεωργιάδης δέχθηκε συνεχή φραστική πίεση και συνθήματα, στα οποία απάντησε με εμφανή ενόχληση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Θεός ιλάσθητί μοι τῷ ἁμαρτωλῷ – πόσα ακόμη να αντέξω…»

Ο Υπουργός, ωστόσο, δεν αποχώρησε, ολοκληρώνοντας κανονικά την ομιλία του. Παράλληλα, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να σεβαστούν τουλάχιστον την παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, υπογραμμίζοντας ότι «αν στη θέση του ήταν ένας ιμάμης και ευλογούσε τη Χαμάς, θα τον σέβεστε – γιατί όχι και έναν Ορθόδοξο Μητροπολίτη;»

Η παρουσία του Υπουργού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εγκαινίων του αναβαθμισμένου ΤΕΠ, έργο που θεωρείται σημαντική προσθήκη στις υγειονομικές υπηρεσίες της Στερεάς Ελλάδας, παρά το τεταμένο κλίμα που επικράτησε κατά την τελετή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα διατηρηθούν ισχυροί οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2026 χάρη στη δημοσιονομική μας πολιτική, περισσότερα θα πούμε στη ΔΕΘ – Τι είπε για την Τουρκία
«Δεν μπορούμε να φορτώνουμε στα παιδιά μας λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI) 24
Παύλος Μαρινάκης: Όσα ακούσετε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, θα τα δείτε να γίνονται και πράξη
«Οι εκλογές πάνε για την άνοιξη του ‘27», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας: «Η πολιτική είναι ένας μαραθώνιος και, από τη φύση της, πάντα κρύβει απρόοπτα»
Παύλος Μαρινάκης
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας 9