Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η αριστερή ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ και η εισπρακτική λογική

Η αριστερή ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ και η εισπρακτική λογική

Δυστυχώς σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως, ορισμένοι τουλάχιστον από εσάς, χάσατε την αριστερή ψυχή σας.

Την κατάπιε. Τη ρούφηξε η εισπρακτική λογική, που σαν γάγγραινα επεκτείνεται και κατακυριεύει τα πάντα σε αυτή τη χώρα.
Και για να μην μένουμε σε θεωρητικές διαπιστώσεις,. θα σας παραθέσουμε το παράδειγμα της ρύθμισης των 120 δόσεων για τα ταμεία και την εφορία.

Από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δεν διαψεύστηκαν (επομένως είναι αληθινές) προχωράτε σε ρύθμιση με μία καθόλα εισπρακτική λογική, η οποία μόνο αριστερή για να μην πω ηθική στα χρόνια της κρίσης, μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ρυθμίζετε τις οφειλές και χαρίζετε όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα σε εκείνον τον οφειλέτη που θα πληρώσει εφάπαξ την οφειλή. Χαρίζετε μικρότερο ποσοστό σε εκείνον που θα πληρώσει τη μισή οφειλή και πολύ πολύ μικρότερο στον οφειλέτη που θα αναγκαστεί να πάει στις 120 δόσεις.

Αλήθεια πόσο ορθή, πόσο δίκαιη, αριστερή και ηθική είναι αυτή η ρύθμιση;

Πέρασε από το μυαλό σας ή μήπως δεν το έχει επιτρέψει η εισπρακτική λογική ότι με τον τρόπο που ρυθμίζετε ευνοείτε τα λαμόγια, τους μπαταχτσήδες, τους κακοπληρωτές, όπως θέλετε χαρακτηρίστε τους, που έχουν να πληρώσουν, αλλά δεν πληρώνουν;

Για παράδειγμα πείτε ότι κάποιος χρωστάει 15 χιλιάδες από τα οποία 5χιλιάδες πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Αν ο οφειλέτης του παραδείγματος σας καταβάλει 10 χιλιάδες θα του χαρίστε τις πέντε χιλιάδες. Αλήθεια πού τις βρήκε τις 10 χιλιάδες και γιατί αφού τις είχε δεν πλήρωνε τις οφειλές του;

Αν κάποιος άλλος δεν έχει 10 χιλιάδες, γιατί δεν βγάζει τόσα ώστε να του περισσεύουν, τί του λέτε; Σου χαρίζουμε μόνο, ας πούμε, τις 2.500 και πληρώνεις τις 12.500 σε 120 δόσεις.

Αλήθεια ποιον ευνοείτε σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτόν που έχει χρήματα και μπορεί ή αυτόν που έχει πραγματική αδυναμία;

Πόσο βοηθάτε τον αδύναμο να κάνει μία καινούρια αρχή, χωρίς τα βάρη τις κρίσης; Πόσο αριστερό είναι αυτό σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο ηθικό και πόσο έχει επικρατήσει η εισπρακτική λογική; Βάλτε το χέρι στην καρδιά και απαντήστε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε